Grad

НОВИ КОТАО У ВРТИЋУ ”КОЛИБРИ”

Уместо лож уља, биће коришћен гас. Уложено је 8,8 милиона динара. Највећи део финансирала је ”Нафтна индустрија Србије”, а остатак Град Чачак.

– ”Колибри” је био последњи вртић Предшколске установе ”Моје детињство” који је имао котао на лож уље. Сада је завршен и тај важан део у побољшању енергетске ефикасности, првенствено због деце, као и окружења. Грејање ће бити боље, а ваздух чистији – напоменуо је Милун Тодоровић, градоначелник Чачка. Завршетак пројекта у вртићу свечано је обележен у уторак, 29. августа. ”Колибри” је тада угостио и руководство ”Нафтне индустрије Србије” (”НИС”).

Вадим Смирнов, Милун Тодоровић и Сузана Симеуновић

Највећи део новца за уградњу новог котла обезбедила је компанија ”НИС”, осам милиона динара. Део средстава, око 800 хиљада, опредељен је из градског буџета. Новац за замену котла Предшколска установа ”Моје детињство” добила је на конкурсу ”Заједници заједно”, који ”НИС” сваке године расписује. Те 2021, када је ”Детињство” поднело пројекат, конкурс је превасходно био усмерен на заштиту животне средине.

– Ако стално говоримо деци колико је важно да имамо чисту воду и ваздух, онда то морамо да покажемо и на сопственом примеру. Заједно са Градом Чачком, радили смо на унапрећењу енергетске ефикасности целог објекта. Увођење гаса је знатно подигло и омогућава боље услове за боравак деце у нашем вртићу – изјавила је Сузана Симеуновић, директорка Предшколске установе ”Моје детињство”.

Вртић ”Колибри” похађа 150 деце. Како је подсетио градоначелник Чачка, последње три године за побољшање енергетске ефикасности у ту дечју установу уложено је 26 милиона динара. Замењени су подови, кров, постављена нова ограда…  

Програм ”Заједници заједно” који ”НИС” реализује више од десет година и у Чачку,  усмерен је на спорт, образовање, културу, здравство, младе, социјалну и заштиту животне средине. Замена котла у вртићу ”Колибри” објединио је два врло важна правца.

– Иза нас је низ лепих пројеката које смо остварили заједно са Градом Чачак. Радујем се овом у вртићу, јер смо успели да спојимо подршку младима и заштиту животне средине, наша два врло важна правца. Нисам дошао да се хвалим, него да захвалим Граду Чачку и Чачанима за сарадњу и партнерски однос, који нам много значи. ”НИС” је поносан на оно што смо заједно створили и наравно, сачуваћемо тај однос и за будуће пројекте. Определили смо средства за нови циклус програма ”Заједници заједно” у коме ће посебна пажња бити посвећена образовању, углавном средњим и основним школама – најавио је Вадим Смирнов, заменик генералног директора компаније ”НИС” у Србији.

И не само за наредни, Смирнов верује у бољу будућност и осталих пројеката који би наредних година требало да буду спроведени у нашем граду. Посебно сада, када је пандемија корона вируса иза нас.

– Гледам у будућност са оптимизмом. Верујем да ћемо заједно са Градом Чачком још да стварамо. Успели смо у тешко време пандемије, а камоли сада. ”НИС” добро послује, што значи да ћемо успети да одвојимо више средстава за потребе градова у којима послујемо, међу којима је и Чачак – наговештава Вадим Смирнов.

Ускоро би у Соколићима требало да буде отворена нова бензинска станица. Он напомиње да ће бити најсавременија у Србији.

– Имамо их 300, а у Чачку ће бити најбоља!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.