Obrazovanje

NOVI SISTEM VIDEO NADZORA U MAŠINSKO-SAOBRAĆAJNOJ ŠKOLI U ČAČKU

ZA BOLJU BEZBEDNOST UČENIKA I ŠKOLSKE IMOVINE


U cilju unapređivanja kvaliteta obrazovno – vaspitnog rada, Mašinsko-saobraćajna škola u Čačku je u 2020. godini učestovala na konkursu kompanije NIS -„Zajednici zajedno“ na kojem je i podržana sa projektom novog sistema za video nadzor u školi. Кompanija NIS je za realizaciju ovog projekta izdvojila sredstva u visini od 800.000 dinara.


Fokus konkursa „Zajednici zajedno“ u 2020. godini je bio na obrazovanju, odnosno, digitalizaciji nastavnog procesa i unapređenju bezbedonosno – informacionih sistema u obrazovnim ustanovama.

-Realizaciju projekta smo započeli u decembru prošle godine i to aktivnostima koje podrazumevaju instalaciju novog video nadzora sa ukupno 24 kamere, koje se nalaze na svim bitnim mestima u školi. Početkom ove godine, tokom januara, sve kamere su postavljene na ključnim mestima u školi, oprema je instalirana, pa je novi video nadzor pušten u rad. Postavljanjem novog i modernizovanog video nadzora, sa kamerama visoke rezolucije, u mnogome je poboljšana bezbednost svih učenika tokom boravka u školi, a istovremeno je omogućeno i bolje očuvanje školske imovine. Škola duguje veliku zahvalnost kompaniji NIS koja je obezbedila veću sigurnost najpre za decu, a zatim i za sve zaposlene u našoj školi, a svako ulaganje za dobrobit naše dece jeste ulaganje u našu budućnost – ističe direktor Mašinsko-saobraćajne škole Mirko Lazović.


V. S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.