Grad

OD 4. SEPTEMBRA NIJEDAN POZITIVNI PCR TEST U DOMU ZDRAVLJA

Možemo sa sigurnošću da tvrdimo da je epidemiloška situacija u gradu na Moravi stabilna, izjavio je direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović. On je rekao da od 4. septembra nije zabeležen nijedan pozitivan PCR test koji je rađen u Domu zdravlja.  Prema njegovom mišljenju, sada je najbitnije posvetiti se ne kovid pacijentima, koji su, kako kaže “trpeli” šest meseci.

Foto: MNA

-U poslednjih deset dana mi vikendom imamo vrlo malo pregleda, a radnim danima oko dvadesetak do 30 u Kovid ambulanti u Domu zdravlja. Od toga je polovina prvih pregleda. I po ovome je jasno da je situacija stabilna – kaže Pajović, ali i apeluje na građane da poštuju sve preporuke Vlade.

Kako čačanska Bolnica još uvek nije počela da funkcioniše po režimu koji je bio pre uvođena vanrednog stanja, većina izabranih lekara suočava se sa primedbama građana zašto ne mogu da zakažu preglede u ovoj ustanovi.

Foto: MNA

To je svakako jedan veliki problem i hendikep za pacijente, jer oni već pola godine ne mogu da odu na kontrole kod specijalista u našem gradu, a pogotovo u neke tercijarne ustanove – rekao je dr Pajović. On kaže da očekuje da će Bolnica početi da funkcioniše normalno, što su i bile najave resornog ministarstva proteklih dana. Doktor je takođe naveo da bi trebalo da počnu da rade specijalističke ambulante Bolnice u Medicini rada, od koji sada radi tek po neka.

-Bilo je potrebno da se svi posvetimo koroni i kovid pacijentima, a sada je period kada treba ostale pacijente vratiti normalno u sistem, da se uradi što više dijagnostika i što više kontrolnih pregleda- mišljenja je dr Pajović. Kako ističe, za sada nisu dobili preporuke od Ministarstva zdravlja kako bi trebalo postupati sa građanima koji se vraćaju sa putovanja, ali ih očekuju.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.