Društvo

Од јануара са аеродрома „Морава“ и до Истанбула

ИЗВОР: РТС

„Ер Србија“ уводи нове линије из Ниша и Краљева

„Ер Србија“ од 4. јануара успоставља нове линије са аеродрома „Константин Велики“ у Нишу и аеродрома „Морава“ у Краљеву. Српска национална авио-компанија ће саобраћати на редовним линијама између Ниша и Београда, Истанбула, Франкфурта (Хан), Келна и Љубљане, док ће из Краљева обављати летове до Истанбула. Наведене дестинације ће бити повезане два пута недељно, са изузетком линије Београд–Ниш, на којој ће се обављати четири недељна лета. Авио-карте су у продаји.

Поред тога, током летње сезоне обављаће се сезонски летови на линијама Ниш–Тиват и Ниш–Атина, као и Краљево–Солун и Краљево–Тиват.

„Ер Србија“ уводи нове линије из Ниша и Краљева

„Ер Србија“ ће на новим линијама летети до 31. децембра 2023. године, на основу резултата тендера за обављање услуга ваздушног превоза на линијама од јавног интереса који је расписала Влада Републике Србије.

„Радује нас што проширујемо понуду из региона Јужне и Западне Србије и Шумадије. На тај начин ћемо нашим путницима значајно олакшати планирање путовања, али ћемо и допринети јачању комерцијалних и туристичких активности у тим деловима Србије“, каже Јиржи Марек, директор за комерцијалу и стратегију „Ер Србије“.

Истиче да се по први пут уводе летови између Ниша и Београда, што ће путницима из града на југу Србије омогућити да преко престонице, као чворишта, стигну и до других европских дестинација у мрежи „Ер Србије“.

„Такође, веома нам је драго што Ниш повезујемо и са Келном, нашом новом, и петом по реду, дестинацијом у Немачкој“, изјавио је Марек.

ИЗВОР: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.