Grad

ODELJENJE HIRURGIJE REORGANIZOVANO, ALI SE NASTAVLJA SA RADOM

Direktor Opšte bolnice Čačak Miroslav Sretenović izjavio je danas da se na infektivnom odeljenju te ustanove nalazi 15 pacijenata i da jedan ima težu kliničku sliku.

On je posle sastanka Radnog tima za praćenje širenja korona virusa u Čačku rekao da je u protekla 24 sata kroz prijemnu trijažnu ambulantu prošlo 10 pacijenata od kojih je četvoro zadržano na lečenju u toj ustanovi.

– Što se tiče odeljenja hirurgije, ono je tokom jučerašnjeg dana reorganizovano i nastaviće rad u nešto skraćenom obimu u odnosu na svakodnevni – istakao je Sretnović.

Sretenović je naveo da je zdravstveno stanje pacijenata koji su upućeni u ustanove tercijalnog nivoa stabilno.

 Informacija od juče jeste da je većina u stabilnom stanju. To je trenutnu izveštaj, jer je bolest takvog toka da se promene dešavaju u nekoliko sati, za sada niko od njih nije bio ugrožen da bi morale da se preduzmu neke veće mere – objasnio je Sretenović.

Prema njegovim rečima, za sada je stanje u bolnici zadovoljavajuće.

– Primetan je povećan broj pacijenata sa respiratornim tegobama i sa sumnjom na COVID-19, ali za sada uspevamo da sve to organizujemo i da svim tim pacijentima pružimo punu medicinsku pomoć – izjavio je Sretenović.

On je naveo da je u bolnici puna mobilnost osoblja i da se u hodu vrši organizacija i reorganizacija.

– Pored pacijenata koji su sa respiratornim tegobama, sumnjivim na korona virus, imamo pacijente na drugim odeljenjima koji su na lečenju. Svi su pod konstantnim nadzorom lekara i kompletnog osoblja – rekao je Sretenović.

Sretenović se zahvalio brojnim donatorima, dodajući da pomoć stiže sa svih strana što od fizičkih, što od pravnih lica.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.