Dragačevo Region

Одржана конститутивна седница Скупштине општине Лучани

Одржана конститутивна седница Скупштине општине Лучани

На конститутивној седници Скупштине општине Лучани, која је одржана данас у Лучанима, верификовани су мандати одборника Скупштине. Верификациони одбор потврдио је мандате 35 одборника Скупштине, који су присуствовали седници. Нов сазив Скупштине на основу изборних резултата локалних избора, одржаних 3. априла 2022, чине 20 одборника листе „Александар Вучић – Заједно можемо све“, девет одборника листе групе грађана, „Један тим“ , четири одборника са изборне листе „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма”, два одборника са изборне листе „Покрет за обнову Краљевине Србије“.

На првој конститутивној седници изабрана је председница Скупштине општине Лучани Весна Стамболић, професор народне одбране из Лучана, која ће Скупштином председавати у наредне четири године. За заменика Скупштине општине Лучани одборници су изабрали Зорана Плазинића из Губереваца, који је у девет мандата био одборник СО Лучани.

За секретара Скупштине на данашњој седници изабран је Јован Ковачевић, дипломирани правник из Гуче, који је до сада био на месту директора Културног центра општине Лучани.  

Од 13 сати уследило је  одржавање следеће скупштинске седнице на којој ће бити изабрана извршна власт општине Лучани, односно председник општине, његов заменик и Општинско веће општине Лучани.

Извор: Ча глас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.