Aktuelno Grad

Ostalo još pet miliona za stručnu praksu

U okviru podsticajnih mera aktivne politike zapošljavanja, danas je u sali Skupštine Grada, dodeljeno 49 ugovora za stručnu praksu i 69 za samozapošljavalje.

nsy 1

Stručna praksa i samozapošljavanje su dve aktivnosti koje sufinansira Republika Srbija i Grad Čačak.

  • Na raspolagalju smo imali 12.700.000 za stručnu praksu, a do sada je potrošeno osam miliona i angažovano 45 lica, a 40 poslodavaca je podnelo zahteve. Na raspolaganju je ostalo još skoro pet miliona dinara za lica koja se nalaze na našoj evidenciji i ova subvencija će trajati do novembra, dok se ne utroše raspoloživa sredstva – najavio je direktor NSZ Filajale Čačak Saša Obradović. On je istakao da je od 45 lica, 18 opredeljeno u javni sektor, a ostali u privatni, kao i da su zastupljene sve profesije, a od visoke stručne spreme je bilo najviše advokata i ekonomista.
  • nsy2

Za subvenciju samozapošljavanje je predato 96 zahteva, a 69 lica je dobilo ova posdsticajna sredstva. Za ovu meru je bilo namenjeno 12.742.000 dinara i sva sredstva su potrošena.

Novac za obe subvencije je dobijen Iiod Republike, ali I iz budzeta Grada, u odnosu 50 – 50 posto, rekao je Obradović.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je da Grad kroz ove subvencije nastavlja pozitivnu praksu podsticajnih mera za aktivne mere politike zapošljavanja i čestitao svima koji su, kako je rekao, u ovim teškim vremenima, našli snage da osnuju sopstveni biznis. Todorović je istako da Grad ima Komisiju koja kontroliše obaveze poslodavaca, naglasivši kao pozitivan primer da je prošle godine 87 odsto njih koji su bili na stručnoj praksi ostalo da radi u privrednim subjektima gde su bili primljeni na praksu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.