Grad

OTVORENA REKONSTRUISANA SKUPŠTINSKA SALA

U prisustvu gradskog rukovodstva i ministra državne uprave i lokalne samouprave, u Čačku je svečano otvorena skupštinska sala, čija rekonstrukcija je trajala deset meseci.

Sredstva za ovaj projekat, obezbedili su ministarstvo u iznosu od 12 i Grad Čačak 13 miliona dinara.

Predsednik Skupštine grada Igor Trifunović rekao je da novi, moderan i funckionalan prostor nije namenjen samo za odbornike, već i za sve građane, generacije koje dolaze.

– Prateći smernice Vlade, Grad Čačak je među prvim ušao u stvaranje digitalnih skupština. Očekujemo da ćemo dobiti sredstva od ministarstva kako bi smo uveli elektronsko vođene sednica i glasanje – istakao je Trifunović.

Prva sednica u rekonstruisanoj sali biće održana u petak.

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, ističe da je želja da se u sali održavaju i venčanja i da se na taj način animiraju mladi sugrađani da ulaze u brakove kako bi se nas bilo što više.

Ministar Branko Ružić, kaže da se o rekonstrukciji skupštinske sale u Čačku govorilo poslednjih par godina, ističući da je ovo jedan od najlepših sala u centralnoj Srbiji.

– Sala će biti multifunkcionalna, ali moći će da se koristi i za razne svečarske događaje. Odbornici Skupštine grada Čačka, njih 75, zaslužuje da bude u ovakom lepom ambijentu i da radi na savremeniji način. Do kraja godine raspisaćemo tender za nabavku opreme, kako bi smo početkom naredne godine uveli e-sednice – naglasio je on.

Ružić je rekao da bi svih 174 Skupštine u Srbiji, u naredne dve godine trebalo da budu modernizovane.

Prema njegovim rečima, ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i ove godine je izašlo u susret gradu Čačku finansiranjem određenih manifestacija.

– Za tradicionalnu manifestaciju Kupusijada smo izdvojili 1,5 miliona dinara, a pomogli smo sa 5 miliona dinara čačanske poljoprivrednike koji su pretrpeli štetu od elementarnih nepogoda – naglasio je Ružić.

Posao rekonstrukcije skupštinske sale bio je poveren konzorcijumu dve čačanske firme, “Inter Globusu“ i “Tehnogradu“.

U sali sada postiji 130 mesta za sedenje, umesto dosadašnjih 190.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.