G.Milanovac

Овог лета – купање на базенима на Руднику

Овог лета – купање на базенима на Руднику

У току је друга фаза изградњe отворених базена на Руднику и трећа фаза изградње Визиторског центра. Градилишта је данас посетио Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац заједно са члановима Надзорног одбора како би се утврдило да ли се поштује планирана динамика и да ли ће пројекти бити завршени за предстојећу летњу сезону.


Прва фаза изградње отворених базена на Руднику подразумевала је рушење постојећег и изградњу великог и малог базена за децу са машинским собама (земљани бетонски радови), затим израду хоризонталне и вертикалне хидроизолације, као и прве фазе инсталација. Урађен је тротоар и рампа око два новоизграђена објекта који се налазе у склопу комплекса, као и потпорни зид који физички одваја терен око базена и једног новоизграђеног објекта од приступног терена и другог објекта. Друга фаза радова, која је у току, обухвата постављање спољашње и унутрашње столарије, санитарије, затим електричарске радове, малтерисање објеката, постављање инсталација у машинским собама за базене… За прву и другу фазу радова из буџета локалне самоуправе опредељено је око 54.000 динара.


Друга фаза радова је у току, с тим што имамо минимална кашњења у уређењу објеката, пре свега у вези функционисања базена и објекта који ће служити као кафић – ресторан. Ми смо за уторак заказали састанак са извођачем како би убрзали динамику радова. Расписали смо набавку за трећу фазу и циљ нам је да се цео пројекат заврши и буде у употреби за летњу сезону која је пред нама. У Горњем Милановцу овог лета отворени базен неће бити у функцији због изградње затвореног, а тим радовима ће бити обухваћено и уређење комплетног простора, због чега купање неће бити могуће. Управо због тога, трудимо се да радове на Руднику максимално убрзамо. Руковођење радом базена на Руднику преузеће СРЦ „Бреза“, па је неопходно и да запослени буду присутни овде приликом реализације треће фазе радова, како би стекли увид која је опрема уграђена и које су филтер станице у питању, због самог одржавања базена. Верујем да ћемо уз добру координацију и доброг извођача, кога ћемо изабрати за трећу фазу, моћи да летњу сезону дочекамо на Руднику са спремним отвореним базенима – рекао је Ковачевић.


Изградња Визитроског центра ушла је у трећу, од четири фазе. У току је унутрашње малтерисање, постављање изолације, затим израда равнајућег слоја на подовима, постављање керамике у мокрим чворовима, радови на водоводној мрежи, израда канализације и постављање елетроинсталација.
-Сви ови радови обављају се планираном динамиком. У току је израда пројектног плана за партерно уређење, које ће уследити по завршетку комплетних радова на самом објекту. Циљ је да се створи складна целина са отвореним базенима. Туристичи потенцијал Рудника на овај начин ћемо значајно побољшати, јер ћемо имати мултифункционални обејкат, како за продају сувенира домаћих производа, тако и за смештај гостију. Туристичка организација општине Горњи Милановац ће бити задужена за Визиторски центар, а ова два објекта су највећа улагања локалне самоуправе у МЗ Рудник. Базене у целости финансирамо из сопственог буџета, док смо у пројекту Визиторског центра суфинансијери са Министартсвом туризма. Општина Горњи Милановац равномерно развија сва подручја на која је стављен акценат када је туристичка понуда у питању, а то су Рудник, Таково и Прањани – закључио је председник општине.
За изградњу Визиторског центра на Руднику Министратсво трговине, туризма и телекомуникација до сада је определило нешто више од 26 милиона динара.

Извор: Кабинет председника Општине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.