Društvo

ПОМОЋ ОБОЛЕЛИМ ОД РАКА – РАДИОНИЦЕ ЦЕНТРА „ОГЛЕДАЛО“ И УДРУЖЕЊА „ВЕРА“

Већ трећу годину Центар за лични раст и развој „Огледало“ организује радионице за оболеле од малигних болести. Терапијско-едукативне радионице, у оквиру пројекта “Психо-социјална помоћ и подршка особама оболелим од малигних болести“, који суфинансира Град Чачак, почињу овог месеца и трају до краја децембра. Ове године, по први пут, сарадници „Огледала“ су чланице чачанског Удружења особа оболелих од малигних болести „Вера“, које је основано почетком ове године. Као и претходних година програм воде психолози-психотерапеути Драгана Тимотијевић и Ана Милетић Миловановић.

– Радионице су усмерене на едукацију у области менталног здравља, како би се унапредио квалитет живота оних који су лечени од рака, а кроз развој личних вештина и отпорности, као и кроз развијање мреже социјалне подршке. Предвиђено је да, уколико буде интересовања, организујемо и радионице за чланове породица оболелих од малигних болести, као вид подршке и болеснима и њиховим породицама – кажу у „Огледалу“.

Овај Центар и Удружење „Вера“, прошлог петка, 4. септембра, организовали су излет у Овчар Бању. Особе оболеле од малигних болести биле су гости Планинарског дома „Каблар“. Целодневни излет и посета манастирима Никоље и Јовање пријали су свима. Том приликом најављен је заједнички пројекат „Огледала“ и „Вере“.

Уводна радионица заказана је за данас у 18 часова, у просторијама Центра „Огледало“, Војводе Степе 129.

Све додатне информације заинтересовани могу добити на телефоне 064/2721078 и 064/1809649.

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.