Ivanjica Region

ПОРОДИЧНИ ПАКЕТИ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ

  ПОРОДИЧНИ ПАКЕТИ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ      

Пише Јелена Савић

Црвени крст Ивањица завршава дистрибуцију пребрамбених и хигијенских пакета помоћи најугроженијима које је обезбедило Министарство за рад запошљавање, борачка и социјална питања. Добиће их укупно 300 корисника, углавном стара лица на сеоском подручју и породице са децом.

(фото: ЦК Ивањица)

Пакети се пакују на бази потреба четири члана породице. Сугерисано је локалним организацијама Црвеног крста да самохрана старачка домаћинства добијају по један пакет хране и хигијене без обзира на број чланова, породице са више од шест чланова два пакета, а породице са десет и више чланова три пакета.

Прехрамбени пакети садрже: десет килограма брашна, два литра уља, два килограма пасуља, по килограм пиринча, тестенине, шећер, со, рибље, месне конзерве. Хигијенски се састоје од три килограма детерџента за веш, затим детерџента за судове, сапуна, шампона, тоалет папира, пасти за зубе и бријање и бријача.

Овим програмом помоћи обухваћене су социјално најугроженијe породицe из средина односно градова и општина друге, треће и четврте групе развијености у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.