Aktuelno Grad

POTPUNA INFRASTRUKTURNA REKONSTRUKCIJA PORODILIŠTA DALA MU NOVI IZGLED

Nakon potpune rekonstrukcije Porodilišta, koja je trajala skoro dva meseca, 5. februara sve porodilje premeštene su na ovo odeljenje, koje sada ima potpuno novi izgled zahvaljujući kompletnoj rekonstrukciji infrastrukture.

Prema rečima načelnice ovog odeljenja dr Danice Radosavljević, Porodilište sada funkcioniše kao i pre dva meseca, samo u mnogo boljim i lepšim uslovima. Iako je do sada na ovom Odeljenju bilo više puta adaptacija, ovo je prvi put da je urađeno apsolutno kompleto renoviranje infrastrukture.

 

– Sve je novo… Nova kupatila, zamenjeni su prozori, ne može više da „šuri“, postavljene nove klime svuda. Novi kreveti i dušeci. Sve je zanovljeno. Imate utisak da ste ušli u novu zradu. Problem su nam samo porođajni stolovi, ali imamo obećanje da ćemo za mesec, dva dobiti nove. Jedino to nam manjka, a sve drugo je zaista savršeno – kaže dr Radosavljević. Značajna stavka je i to što je ovo Odeljenje dobilo i lift, koji mnogo znači za transport pacijentkinja sa Porodilišta na Ginekologij, i obrnuto.

Da ne bude da su samo lekari zadovoljni, obratili smo se i onima, kojima bi ova rekonstrukcija trebalo da znači najviše – porodiljama:

– Prvi put sam se porodila 2010. godine. Svakako, prvo sam videla kupatila. Mnogo su urednija i lepša. Odlična su. Zamenjeni su i prozori, sad su sa zamračenim staklima. Pre osam godinam kupatila su bila ruinirana. Dušeci su novi i to je veliko olakšanje – priča mama Slađana.

 

– Ovo mi je sedma beba, samo jedna je rođena u Užicu. Velika je razlika. I toaleti i kupaone, prijemno, sve je renovirano i vide se izmene. Još samo da zamene porođajne stolove. To bi valjalo za sve trudnice – priča iskusna mama Gordana.

 

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.