Grad

POTVRĐENO I ZVANIČNO – NOVI POVERENIK SNS U ČAČKU MILUN TODOROVIĆ

Novi poverenik Srpske napredne stranke u Čačku je Milun Todorović, danas je zvanično potvrđeno na konferenciji naprednjaka. Iako se ova vest već juče mogla pročitati na mnogim čačanskim portalima, na konferenciji je član Izvršnog odbora SNS Krsto Janjušević rekao da je predsednik stranke Aleksandar Vučić odlučio da imenuje Miluna Todorovića za poverenika SNS u Čačku, umesto dosadašnjih Igora Trifunovića i Marka Parezanovića. Prema rečima Janjuševića, Todorović ima zadatak da u što kraćem roku, a u skladu sa statutom stranke organizuje Izboru skupštinu za formiranje Gradskog odbora SNS. Novi poverenik najavio je uskoro Izbornu skupštinu na kojoj će se formirati Gradski odbor SNS i u Čačku.


-Velika mi je čast i zadovoljstvo da mogu da predvodim više od 9.000 naših sugrađana koji su članovi SNS u Čačku. Ovom odlukom predsednik stranke mi je zaista ukazao veliko poverenje, a nadam se da ćemo svi zajedno uspeti da ga opravdamo. Neću da se zahvaljujem Igoru i Marku na prethodnih, skoro pet godina, povereništva, jer ostajemo u istom timu i zajedno ćemo raditi na boljitku u gradu i na infrastruktuuri stranke – rekao je Todorović.

S obzirom na to da mediji, ali i javnost iza ovakvih promena vide nešto što se ne prezentuje javno, na pitanje novinara da li je u pitanju takozvana „čistka“ u redovima čačanskog SNS-a, Krsto Janjušević, član Izvršnog odbora SNS je takvu pretpostavku demantovao.

-Ovde se radi o proceni da će Milun na mnogo boljem nivou organizacije sprovesti sve što se očekuje od budućeg Gradskog odbora u Čačku, ali to ne znači da su Igor i Marko „očišćeni“ ili da su radili nešto mimo zakona. Na ovaj način smo samo unapredili taj tim. I to ne bih podveo pod „čistku“ – rekao je Janjušević.

-Nekome sam ja simpatičan, nekome Igor, nekome Marko… To je irelevantno. Samo rezultati i jedinstvo SNS su u ovom trenutku bitni – dodao je Todorović.


Dosadašnji poverenici, koji se na tim pozicijama nalaze od 2015. godine su na konferenciji dali punu podršku njihovom nasledniku.

-Mislim da smo odabrali najboljeg od nas, najboljeg Čačanina, koji je u protekle tri i po godine vodio Grad, a sada će voditi stranku i mislim da je to logično rešenje da neko ko je član Predsedništva i gradonačelnik vodi organizaciono i srtranku – rekao je Igor Trifunović.

-Mislim da smo mi na ovom nivou Povereništva došli do nekih naših gornjih limita i da u ovoj formulaciji ne možemo više da napredujemo i da nam je zato potrebno da uđemo u proces formiranja gradsklog odbora – rekao je Parezanović.

Novi poverenik najavio je da su budući koraci podmlašivanje stranke, jačanje Stručnih saveta, a svavakako i uskoro organizovanje Izborne skupštine za formiranje Gradskog odbora stranke.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.