Grad

ŠKOLA ZA OSNOVNO I SREDNJE OBRAZOVANJE „1. NOVEMBAR“ PROSLAVILA DAN ŠKOLE

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „1. novembar“ obeležila je 45 godina rada. Ovaj veliki rođendan proslavljen je svečanom priredbom, koju su pripremili učenici i njihovi nastavnici. Prvi put svečani program je održan u novoj sporskoj sali, otvorenoj 20. juna ove godine. Uživali su „glumci“ koji su govorili šta bi sve želeli da budu „kad porastu“, kao i publika, u kojoj su bili roditelji i mnogi bivši učenici…


Milorad Đondrić, direktor Škole, rekao je da se, osim fiskulturne sale, na koju su posebno svi ponosni, nastavlja uređenje školskog prostora. Za predškolce je opremljen kabinet za psihomotorne i korekivne vežbe, uskoro će i ova ustanova dobiti senzorno-motoričku sobu, veoma značajnu za sve učenike, koja će unaprediti nastavni proces.

-To će doprineti da učenici lakše savladaju određene programe, jer je proces nastave sve složeniji. Nastojimo da ispratimo sve potrebe i da sa novim prostorima oplemenimo nastavni proces – rekao je Đondrić.

Kako je podsetio, Škola je prve časove započela davne 1974, u staroj školi u Jezdini, a 1977. izgrađeno je sadašnje zdanje. Ovu ustanovu sada pohađa ukupno 85 učenika. Osim osnovnog, od pre tri godine mogu steći srednje trogodišnje obrazovanje, posle koga stiču zvanje pomoćnik knjigovesca.

-Oni se, prema sposobnostima, pripremaju za rad u štamparijama ili drugim firmama. Nekoliko naših bivših učenika već se zaposlilo i vlasnici su veoma zadovoljni njihovim radom… Imamo planove i za druga zanimanja, ali potrebno je da registrujemo novi dvogodišnji smer, za cvećarstvo i baštovanstvo. U našem gradu postoje potrebe za ovim zanimanjem i smatram da je ono veoma dobro za naše učenike, ali i one koji žele da se prekvalifikuju. Videćemo šta nam je potrebno i da sledeće godine probamo da registrujemo ovaj smer – najavio je Đondrić.


Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika, čestitao je jubilej svim učenicima i nastavnicima. On je rekao da je poslednjih nekoliko godina Grad uradio mnogo za ove sugrađane, kako bi im omogućio što bolje obrazovanje i zapošljavanje. Fiskulturna sala, u koju su zajedno uložili lokalna samouprava i Ministarstvo privrede, važna je kao nagrada, ali i podsticaj učenicima Škole i korisnicima Ustanove „Zračak“. Grad već nekoliko godina obezbeđuje im besplatno letovanje u Odmaralištu „Ovčar“ u Ulcinju. Milić je rekao da je postavljen određeni broj rampi u tom objektu, ali je najavio da će Grad još ulagati u opremanje, kako bi na letovanje mogli da idu i oni koji su u invalidskim kolicima.

V. T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.