Privreda Projekti

ПРЕДУЗЕТНИЧКО ИСКУСТВО БОЈАНА ЦУПАРИЋА

Стицао је искуство у великим фирмама, док се није усудио да покрене сопствени посао. Пет година касније, његов дисконт је врло препознатљив на Авлаџиници. Пре свега, због љубазног власника коме ништа није тешко и изузетно поштује сваког купца. Постало је и незаобилазно место за свакодневне потребе и припрему славља.

Ако ујутру прво уђете у дисконт ”Цупара траде” – пун погодак. Сваког купца дочекају Бојанов искрен осмех и добродошлица. И заиста лепо започне дан. Тако је и у свако доба. Кусур враћа у динар, ви њему можете да останете дужни неку свотицу, посебно сталне муштерије. Он Вама – никако! Врати у динар и, готово увек, има припремљен ситан новац. Таква су искуства људи који свакодневно пазаре код њега, али не остаје дуга љубав само због чистог рачуна. На сваком трговцу је лични избор, хоће ли да привуче или одбије купце. Код Бојана нема ”остави паре и нестани”, ”шта само запиткују колико шта кошта”, ”прођи ме се” и много тога што поједини никада не изговоре, али се осети.   

”Cupara trade” има све врсте пића, основне потребе за домаћинство, чак и занимљиве поклоне за љубитеље слаткиша. Време је слава, а није мало нас који бисмо да будемо и издашни и шкрти. Зато су ту и оригиналне понуда које нису баснословне.

Бојан је дисконт отворио пре пет година. Због свега што се дешавало у последње време, наилазио је на разна искушења.

– Велика је конкуренција, али има посла. Сарађујем са конкурентским фирмама, задовољни смо једни на друге. Водим рачуна с ким сарађујем и да добро добрим вратим. Нарочито муштеријама. Врло је важно да се они не жале и да се враћају. Кренуло је добро прве године, уходавао сам се, стицао купце, док није наишла пандемија корона вируса. Тада је знатно смањена потрошња, као и потражња за многим услугама. Снабдевам неколико ресторана и сви добро осетили то време – каже Бојан (34).

Пре него што је започео сопствени посао, више од десет година је радио у ”Трго југу” и представништвима фирми ”Књаз Милош“ и ”Вино Жупа”. Ту је стицао искуство и градио добру сарадњу са људима. Усудио се да ради сам, тек када је био сигуран да је спреман за тако велики корак.

– Још док сам радио у другим фирмама, размишљао сам да се осамосталим. Био сам свестан свих неизвесности које посао може да донесе. Опасност никада не прође, тако да стално учимо. Волим свој посао, али је врло напоран. Радно време је много дуже од 8 до 17 часова. Сваког дана по 10, 11 сати, колико је потребно – напомиње Бојан.

Иако је пет година у послу, ради сам. Тако да све обавезе припадају њему, набавка робе , продаја, усклађивање цена… Много је свакодневног посла у трговини. И због тога је било неопходно претходно искуство. Кад знамо шта нас чека, не повлачимо се лако!

– Да ли бих препоручио младима да започну свој посао? Да, али да претходно добро размисле и сазнају што више. Ни од овог посла, као и многих других, не можемо да се обогатимо преко ноћи. Схватио сам га врло озбиљно. Гледам и да обавезе према држави и књиговодствене услуге платим на време. Велика је олакшица! И рад, рад, даноноћни рад. Не можемо за годину дана да зарадимо, па после да уживамо. Тога нема нигде – једноставан је, наизглед, и Бојанов савет за успех у приватном предузетништву.    

Како је већ поменуто, потребно је много више од чистог рачуна. Довољно је да људима буде драго када вас угледају и да осетите да сте пожељни и цењени. Сигурно Бојан Цупарић неће одмерити човека да би сагледао његову куповну моћ, без обзира на то што не продаје луксузну робу. Уместо много тога што нам се не допадне увек код трговаца, могли бисмо да набрајамо у недоглед, зачетник породичног предузетништва у породици Цупарић је одабрао други пословни пут, дуготрајнији, окренут ка човеку. Сви су увек радо виђени купци у дисконту ”Cupara trade” у Булевару ослобођења на Авлаџиници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.