Aktuelno Kultura

Премијера прве омладинске представе Глумачке радионице Културног центра Чачак

Прва омладинска представа (намењена младима и одраслој публици) у продукцији Глумачке радионице Културног центра Чачак „Сакати Били са Инишмана“, настала по мотивима истоименог комада чувеног ирског писца Мартина Мекдоне, а у адаптацији и режији Јоване Мишковић и Душана Вукашиновића, који потписују и костим, сценографију, као и избор музике, имаће своју премијеру у недељу 7.4.2024. године.

Премијера ће бити одржана на малој сцени Културног центра – некадашњи Драмски студио Дома културе.

У представи играју вишеструко награђивани млади глумци Глумачке радионице: Лука Спасојевић, Тијана Вранић, Маша Урошевић, Јована Јанковић, Анђелија Обреновић, Неда Пешић, Јелена Швабић и Дуња Петровић.

О представи: Био једном један момак. Звао се Били. Говорили су му: „Били, ти си баш чудан дечко.“ Живео је на малом острву одсеченом од света са своје две тетке. Говорили су: „То су баш чудне тетке.“ Желео је да оде одатле. Само да оде. Да побегне. Да не чује више те гласове. Да постане неко. Неко ко није чудан. Колико далеко би морао да бежи?

„Дође време у животу сваког човека кад мора да узме своје срце у руке и да нешто покуша.Чак и ако зна да су му шансе да то нешто добије мале, један према милион. Он увек мора да покуша. Иначе, чему живот уопште?“

Менторски пар Глумачке радионице – Мишковић – Вукашиновић, истиче вишеструку важност ове представе за Глумачку радионицу Културног центра: „Овом представом радионица отвара ново поглавље свог рада, те поред традиционалних дечијих представа започиње стварање садржаја за младе који су најзапостављенији узраст публике, не само код нас, него и у свету. Такође, после дуго времена, за публику се отвара простор Драмског студија за који верујемо да у будућности може бити важно место сусрета чачанске публике свих узраста са позоришним садржајима мањих продукционих обима. Ове представе, намењене мањем броју публике, интимнијег просторног карактера, нису ништа мање значајне за позоришниу публику од великих продукција , а често могу бити интензивнији позоришни доживљај од представа на великој сцени.“ – истичу ментори Глумачке радионице и глумци Српског народног позоришта.

За премијерно и репризно извођење представе „Сакати Били са Инишмана“, која су предвиђена за април, капацитети публике су већ попуњени, а следећа репризна играња се очекују у мају.

Извор: Културни центар Чачак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.