Aktuelno Grad

Rekonstrukcija saobraćajnica i kamenog mosta u Trbušanima

Gradonačelnik Čačka Milun  Todorović je u utorak sa svojim najbližim saradnicima, kao i sa predstavnicima lokalnih javnih preduzeća posetio delove grada u kojima je u toku sanacija i rekonstrukcija putne infrastrukture. Naime, rekonstruišu se Ulice Slavka Krupeža i Aleksandra Savića, kao i Ulice 503 i 505, kameni most u Trbušanima i saobraćajnica koja spaja Gornje i Donje Trbušane.

Ukupna investicija rekonstrukcije putne infrastrukture iznosi 107.700.000 dinara, istakao je gradonačelnik Todorović, a najveća sredstva izdvojilo je JP  „Putevi Srbije“, u iznosu od oko 85 miliona, dok je Kancelarija  za javna ulaganja Vlade Srbije dala 23,5 miliona dinara, koji su uglavnom iskorišćeni  za rekonstrukciju površinskog kanala, kako bi se sprečile poplave u ovom delu grada, koje su se dešavale uvek nakon većih padavina. Radove je izvodilo preduzeće „Štrabag“.

– U petak otvaramo javni poziv za još 7,5 miliona dinara od Kancelarije za javna ulaganja, kako bi nastavili sanaciju otvorenog kanala od „Petrofarma“ do kamenog mosta, i sa tim rešavamo problem voda, koje su u proteklim godinama bile obimne za Dabića brdo i ceo potes Trbušana i Lugova – istakao je Todorović.

– Od sedamdesetih godina pa na ovamo, kada smo se doseljavali, bilo je propalo, podasipali smo sami, vukli materijale… Godinama su bile velike poplave, voda je sve nosila. Radila je Mesna zajednica šta je mogla, ali dosta smo se mučili. Ovo su samo država i naš grad mogli da urade, tako da smo puni sreće – rekao nam je jedan od starosedelaca Ulice 505.

Gradonačelnik Čačka je ocenio da je za dobro odrađen posao zaslužna i odlična koordinacija čačanskih javnih preduzeća, „Vodovoda“, „Komunalca“, „Gradca“ sa JP „Putevima Srbije“. U obnavljanju putne infrastrukture i Grad je dao svoj finansijski doprinos sa oko 3,5 miliona dinara, uglavnom za izmeštanje šahti, izgradnju propusta i odvoda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.