двери
Politika

САОПШТЕЊЕ Двери Чачак: „Спречити да на локалним изборима у Чачку гласају грађани Краљева и Пожеге“


САОПШТЕЊЕ Двери Чачак: „Спречити да на локалним изборима у Чачку гласају грађани Краљева и Пожеге“

У оквиру изборних нерегуларности за ових 12 година власти СНС виђено је све и свашта и примењене су најразличитије изборне неправилности и крађе. Међутим, увођење фиктивних бирача из других градова у бирачки списак за локалне изборе тамо где власт лоше стоји представља врхунац изборног инжењеринга и безакоње прве врсте. Са појавом фиктивних бирача који се селе из града у град према потреби власти избори су изгубили смисао.

Нити једна од наших опозиционих политичких опција не може самостално овоме да се супротстави. Само заједничким снагама комплетне опозиције можемо се супротставити идеји локалне власти у нашем граду да у Чачку добијемо фиктивне бираче из Краљева и Пожеге јер су тамо већ одржани локални избори 17. децембра, а у Чачку нису. То је очито и био главни разлог изборног инжењеринга да локални челници градова и општина по Србији превремено негде поднесу оставке а негде не, како би се бирачи селили из општине у општину и назад према потреби и налогу из централе СНС. 

Двери Чачак ће у договору са колегама из опозиције учинити све да се спречи ова криминална појава на долазећим локалним изборима у нашем граду. Посебно се обраћамо Полицијској управи у Чачку и запосленима на пословима пријаве пребивалишта, као и надлежнима у локалној самоуправи за измене у Јединственом бирачком списку, да се не играју са овим тешким облицима кршења закона јер ће за то кривично одговарати заједно са онима који су им наредили да то раде.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.