снс
Politika

САОПШТЕЊЕ Градског одбора Српске напредне странке

Градски одбор Српске напредне странке огласио се саопштењем које преносимо у целости

Данима након одржаних локалних избора у Чачку и након проглашења прелиминарних резултата од стране Изборне комисије града Чачка, поједини представници, појединих листи оспоравају те резултате.

Недвосмислено је утврђено да је листа око СНС освојила 23.142 гласа, а све преостале листе заједно 21.921 глас.

Недвосмислено је утврђено да у односу на број важећих гласова, а мандати се једино тако рачунају, листа око СНС је освојила 53,33 % мандата.

Недвосмислено је потврђено да су представници опозиционих листи на сваком од 104 бирачка места имали убедљиву већину у бирачким одборима.

Сви записници са бирачких места су потписани од чланова бирачких одбора и на њих није поднет ниједан приговор, сви записници су скенирани и постављени на сајт Републичке изборне комисије. Ова процедура се спроводи од 2017. године, управо да не би било никаквих сумњи и недоумица.

Представници опозиционих листи су искористили могућност да прегледају комплетан изборни материјал и њихов, у правном, логичком и сваком другом смислу, закључак је, да су неважећи листићи уствари њихови гласови, а сви који су искористили законску могућност и пријавили се да гласају у својим домовима су проглашени инвалидима. Не помињу чињеницу да је опозиција у свакој комисији која је изашла на терен имала најмање једног свог представника, тако да није постојала ни најмања могућност за злоупотребу изборне воље сваког гласача.

Невероватно звучи да представници опозиције сада сумњају у својих више од 600 контролора на бирачким местима и тврде да су сви они учествовали у завери како би спречили чачанске опозиционе прваке да заседну у толико жељене фотеље. Ниједан приговор коју су уложили након избора, нема никакво ни логичко, ни правно утемељење и на нивоу је  „рекла – казала“ чаршијских наглабања. Крунски доказ о ,,изборној крађи“ који су понудили своди се на тврдњу да је неко планирао да полије кафу по бирачком материјалу!!! Да није тужно, било би смешно.

Резултати избора су резултат изборне воље грађана и они се не могу измишљати како то покушавају да учине поједини „лидери“ странака. На жалост у свом безнађу један од њих, чија је политичка странка, у одумирању, добила поверење да у будућем сазиву Градске скупштине има 2 (два) одборника од 75 колико се бира, прети да неће дозволити конституисање градске власти, да је спреман да буде вођа „рушилачког фактора“ и да није „сека перса“. 

Знају Чачани одлично његове јуначке подухвате за време четири министарска мандата, током којих је својим понашањем наносио срамоту свакоме ко живи у овом граду.

Нека дотични настави да пише по води, да прави буру у чаши воде, да прети, само мора да буде свестан да је заспао у деведесетим годинама прошлог века, а ми му Снешка нећемо рушити, нити ће се било ко уплашити „енергичног“ старине.

Можда батина има два краја, како каже други „лидер“ који је код Чачана својим радом заслужио 1 (једног) одборника, али истина може бити само једна.

Једина истина је да је листа око СНС победила на овим изборима и да ће формирати власт која ће радити у интересу сваког грађанина Чачка. Брод не тоне због воде која је око њега, већ због воде која уђе у њега, а ми ћемо брод града Чачка јединствени, сигурно водити кроз све буре које су пред нама и пред нашом државом.

Симулација правде је врхунац неправде, а правда увек побеђује. Грађани Чачка нека буду спокојни, истина и изборна воља свих ће бити одбрањена, а надлежни органи и институције ће се бавити својим послом, у роковима који су предвиђени законима Републике Србије.

Српска напредна странка
Градски одбор Чачак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.