Ivanjica Region

САВИНДАН У ИВАЊИЧКИМ ШКОЛАМА…

Пише Јелена Савић

Уз славски обред и пригодан културно-уметнички програм све школе на подручју ивањичке општине обележиле су школску славу, Светог Саву. Разноврстан програм показао је певачке, рецитаторске и глумачке способности ученика.

ОШ „Кирило Савић“ (фото: Т. С.)

Као и сваке године, додељене су и награде професорима, наставницима, особљу, али и ђацима за најуспелије радове на литерарном и ликовном конкурсу.

У појединим школама попут оне на Катићима, у духу празника показана је солидарност и хуманост прикупљањем прилога за помоћ у лечењу суграђанина  Николе Вујовића.

У основној школи „Kирило Савић“, поред школске славе обележен је и Дан школе. Сумирајући резултате у протеклих годину дана директорка Невенка Милошевић посебно је истакла три успеха.

-То су најпре изузетни успеси наших ученика и наставника. Поново је надмашен досадашњи рекорд, ове године смо имали 26 учесника републичких такмичења. Један од приоритетних задатака је био и озакоњење, легализација објекта што смо коначно остварили 25. јануара. После бројних предлога утврдили смо и мото школе који гласи „Од Кирила крила се ширила“. То значи да настављамо Кириловим путем знања и васпитања и стремимо висинама, новим циљевима. Кључна је подршка школе и поверење које градимо где породица треба да има основну улогу а ми као школа да све то надоградимо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.