Sport

СЈАЈНИ УТИСЦИ СА ДРУГЕ ТРКЕ „МАЛА СВЕТА ГОРА“

Јуче је у Овчар Бањи, у оквиру „Фестивала здравог духа“, одржана трка „Мала Света гора“. Ово је било њено друго издање, а чињеница да је у обе дисциплине била жестока конкуренција говори да она полако заузима значајно место у календару атлетских такмичења.

У ишчекивању старта
Дат је знак за почетак

Учествовало је 150 атлетичарки и атлетичара из Мађарске, Републике Српске, Румуније, Русије, Црне Горе, Србије.

Сања Ђоковић пролази кроз циљ
Припадница „Кобри“ Невена Јовановић успешно завршава трку на 10 километара
Милош Драговић
Ђуро Борбељ

Прво место у женској конкуренцији у трци на пет километара без проблема је освојила Чачанка Сања Ђоковић. Друга је била Јована Миладиновић, а трећа Тара Вучковић. Код мушкараца, најбржи је био Подгоричанин Милош Драговић, друго место припало је Николи Вукељи, а треће Марку Миљковићу.

Најбоље на пет километара
Најбржи мушкарци на пет километара

На двоструко дужој деоници, међу дамама, најбоља је била овогодишња победница „Београдског маратона“ Невена Јовановић. На друго место пласирала се Сандра Узелац, а трећепласирана је Јована Кулушић. Ђуро Борбељ из Aпатина, један од најбољих спортиста у Војсци Србије, је првопласирани такмичар у мушкој конкуренцији, Чачанин Јанко Урошевић је другопласиран, а наш чувени ултрамаратонац Иван Мишкељин се докопао трећег места.

Хероине трке на десет километара
Они су обележили надметање на 10 километара

Изузетна организација, прелепо окружење у коме је одржана трка и презадовољни учесници који су сви најавили свој долазак и наредне године су основна обележја ове трке.

Учешће особа са инвалидитетом и њихових пратиоца је подвиг сам по себи

Куп Србије у акватлону и трка рекреативаца у пливању и атлетици, који су требали да буду одржани у суботу, 10. јула, из техничких разлога су отказани. О новом термину њиховог одржавања заинтересовани за учешће ће бити благовремено обавештени. То ће бити последња надметања у оквиру Фестивала који је већ сад у потпуности испунио сврху свог постојања. Трка „Мала Света“, као и планинска трка одржана 27. јуна, су на најбољи начин представиле могућности са којима располаже Овчарско-кабларска клисура и подстакле на вођење здравих начина живота, а то су биле и идеје водиље којим су се руководили организатори овог фестивала на челу са његовим идејним покретачем Иваном Чвркићем.

Опширнији извештај у наредном броју „Чачанског гласа“.

Фото: Лејча и Дуба

Текст: Владимир Дуба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.