Aktuelno Društvo

SNS obelezio Dan zastite zivotne sredine

Povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, aktivisti Saveta za zdravlje i Saveta za zaštitu životne sredine Gradskog odbora Srpske napredne stranke Čačak danas su centru grada, od 13 sati, delili propagandni materijal, kako bi propagirali odgovoran odnos prema okruženju. Ova akcija ima za cilj promenu ekološke svesti privrede i stanovništva u celini, u pravcu odgovornijeg ponašanja prema svom okruženju i tako se skreće pažnja na posledice pojedinih ljudskih aktivnosti koje ugrožavaju život na planeti, kao što su zagađivanje vazduha, voda, uništavanje šuma, nestanak velikog broja vrsta i slično.

SNS 1

– Sve ono sto se desava u zivotnoj sredini veoma utice na nase zdravlje. Ljudi morajaju da brinu o svim parametrima koli uticu na nas organizanm, a to su vazduh,voda… – rekal je dr Slavka Dragutinovic, ispred GO SNS, apelujuci na pojedince i organizacije da na bilo koji nacin pomognu pri zastiti zivotne sredine, odnosno nase planete.

sns2

Svetski dan zaštite životne sredine se obeležava svake godine u više od sto zemalja sveta. Na ovaj dan, ustanovljen 1972. godine, Ujedinjene Nacije skreću pažnju vladama država i najširoj javnosti na goruća pitanja zaštite životne sredine i potrebu njihovog kontinuiranog rešavanja.

Оставите одговор