Aktuelno

Sportom do rodne ravnopravnosti (FOTO)

Na značaj rodne ravnopravnosti i borbe protiv diskrimacije u petak su na Gradskom trgu ukazali čačanski predškolci, osnovci i srednjoškolci, baveći se raznim sportovima.

2

U cilju promocije sportova koji su dostupni za mlade u našem gradu, promocije rodne ravnopravnosti i ravnopravnosti devojčica u sportu, ovu manifestaciju, pod nazivom „Zajedno smo jednaki“organizovala je lokalna Kancearija za mlade, zajedno sa klubom “Budi muško”, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

3

 

1

12

4

Na Trgu su deca raznobojnim kredama na pločniku ispisivala poruke o rodnoj ravnopravnosti i borbi protiv rodno zasnovanog nasilja. Centralni događaj bio je fer plej meč u fudbalu, u kome su učestvovale mešovite muško-ženske ekipe, odnosno timove su podjednako činili i momci i devojke. Organizovana je i akcija  „Budi muško – skuvaj nešto“, čija je glavna ideja bila da mladići, srednjoškolci, kuvaju, odnosno pripremaju hranu, s obzirom na to da se u našoj kulturi to obično smatra za „ženski posao“, iako se u isto vreme veličaju muškarci koji su poznati kuvari, svakodnevna priprema hrane u većini porodica je prvenstveno ženski posao u koji muškarci nisu dovoljno, uključeni. Povodom akcije uspostavljena je saradnja sa Prehrambeno – ugostiteljskom školom.

5

6

8

10

9

11

 

Оставите одговор