Grad

SUTRA ZAPRAŠIVANJE KOMARACA

Treća ovogodišnja akcije suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje na području grada Čačka biće obavljena u četvrtak 5. septembra u saradnji sa firmom “Visan”, saopšteno je danas iz „Zoohigijene“.

U planu je tretiranje područja sa leve i desne obale Zapadne Morave, uglavnom na području grada i prigradskih mesnih zajednica, ukupne površine od oko 1.000 hektara.

Akcija će biti organizovana u terminu od 18:00 do 22:00 sata.

Zaprašivanje će se preparatima Aqua K-Othrine EW20 (Deltametrin) i Deltasect 1,2 ULV (Deltametrin), pa iz „Zoohigijene“ obaveštavaju pčelare da ukoliko nisu u mogućnosti da izmeste košnice iz zone tretmana, preduzmu sledeće mere:

noć pre tretmana pčele treba zatvoriti, ventuse na košnicama ostaviti otvorene, ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu, poletište suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela i ujutru nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom.

Tokom septembra u planu su je još jedan larvicidni tretman, što bi trebali da doprinese da se broj komaraca na ovom terenu svede na najmanji mogući nivo, kako u ovoj, tako i u narednoj godini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.