Društvo Obrazovanje

Трећи дан мале матуре – ђаци полажу тест из изборног предмета

Мале матуранте данас, 23. јуна први пут очекује тест знања из предмета по избору који је ове године заменио комбиновани тест. Претходна два дана полагали су тестове из матерњег језика и математике.

Ученици су у среду започели полагање мале матуре тестом из матерњег језика, у четвртак су полагали математику, а данас полажу тест из изборног предмета. Највише ученика одлучило се за тест из биологије (38 одсто), следи географија (29 одсто), историја (16 одсто), хемија (9 одсто) и на крају физика (8 одсто).

Родитељи ће увид у прелиминарне резултате имати 25. јуна од 8 часова на порталу Моја средња школа, на којем ће током 25. и 26. јуна моћи да поднесу и приговор на резултате завршног испита.

И ове године листа жеља моћи ће да се поднесе путем портала Моја средња школа, уз могућност неограничених измена и допуна до 2. јула 2022. године.

Родитељи ће 3. јула од 8 часова на порталу имати увид у листу ученика распоређених по образовним профилима и смеровима у средњим школама. За упис ученика у први разред средње школе за школску 2023/2024. годину, планирано је укупно 75.853 места.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.