Sport

Trka “Mala Sveta Gora” na Vidovdan u Ovčar Banji

U organizaciji Udruženja Čačana u Čačku, Planinarskog društva “Kablar” i Sportsko udruženje “Čačanski polumaraton” u nedelju će u Ovčar Banji sa početkom u 11.00 sati biti održana trka “Mala Sveta Gora”.

Za ovu trku prijavilo se već oko 200 takmičara iz cele Srbije, saopštili su organizatori.

Pravo na učešće imaju rekreativci, stariji od 18 godina. Trka “Mala Sveta Gora” podeljena je na dve trke, od pet i 10 kilometara.

Za prva tri najbrža takmičara u obe trke, u muškoj i ženskoj konkurenciji, obezbeđene su robne nagrade, medalje i zahvalnice.

“Cilj ove trke je negovanje zdravog života, sporta, ali i promocija svih vrsta turizma poput: banjskog, verskog, sportskog i seoskog. Želimo da što više ljudi vidi lepote ovčarsko-kablarske klisure i svega onog što imamo u našoj blizini. Mi se ponosimo sa bogatstvom koje nas okružuje i to želimo na ovaj afirmativan način da podelimo sa drugima”, izjavio je organizator trke i direktor Udruženja Čačana u Čačku Ivan Čvrkić.

Prema njegovim rečima, dugogodišnje iskustvo koje imaju u organizovanju sličnih sportskih manifestacija pomoći će im da ovaj događaj iznesu na što bolji i profesionalniji način.

Ovo je, kako ističe, četvrta trka koju organizuju u Čačku.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.