Društvo Kultura

У ЧАЧКУ НАЈБОЉИ СВЕТСКИ ПЛЕСАЧИ ИЗ 25 ЗЕМАЉА

МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ СПОРТСКОГ ПЛЕСА “WDSF INTERNATIONAL SERBIA OPEN 2022 – ЧАЧАК TROPHY 2022” БИЋЕ ОДРЖАНО 7. и 8. МАЈА

Међународно такмичење спортског плеса “WDSF International Serbia Open 2022 – Чачак Trophy 2022” биће одржано 7. и 8. маја, по други пут у организацији Плесног клуба Луна и Плесног савеза Србије. Уврштено је у такмчарски календар и на бодовној листи је Светске плесне федерације (World DanceSport Federation), а под покровитељством Града Чачка и Министарства омладине и спорта. 

– Прошлогодишње такмичење је одржано 5. и 6. јуна, у специфичним околностима и са доста потешкоћа због пандемије Ковид-19 и ограничења која су тада била на снази. Али, и поред свих потешкоћа, такмичење је било веома успешно и у град на Морави довело стотине такмичара спортског плеса из целог света, тачније више од 20 земаља је имало своје представнике. Ови подаци указују на значај и величину такмичења, које је прошле године било највеће у овом делу Европе – каже за наш лист Дарко Вујаковић из Плесног клуба Луна.

Овогодишње такмичење “WDSF International Serbia Open 2022 – Чачак Trophy 2022”, биће одржано 7. и 8. маја, а овог пута очекује се знатно већи број земаља учесника, уз учешће најбоље рангираних светских плесача. Према речима нашег саговорника, већ су пријављени такмичари из великог броја европских и азијских земаља.  

– Прошлогодишње такмичење је испунило сва очекивања, а показатељ је и долазак на овогодишње такмичење још већег броја такмичара. Показали смо се као одлични домаћини, имали смо сјајне коментаре странаца, колико су уживали у такмичењу у нашем прелепом граду и Србији. То је оно на чему баш радимо, да поред дела такмичења, наш град Чачак и Србију представимо на најбољи могући начин. Ове године имамо такмичаре из 25 земаља, поред свих држава региона имаћемо и такмичаре из Шпаније, Аустрије, Данске, Италије, Естоније, Словачке, Грчке, Литваније, али и из Хонг Конга, Израела, Индије, Сингапура, Азербејџана и још много земаља са више од хиљаду такмичара. Ово велико спортско такмичење је од посебног значаја за наш град, али и за целу Србију. Без подршке Града Чачка, градоначелника Милуна Тодоровића и Градске управе, као и Министарства омладине и спорта, не бисмо могли да организујемо овако сјајно такмичење. Нама, организаторима, најбитније је да сви такмичари и гости уживају, да организација буде на светском нивоу и да сви буду задовољни и радо се врате – нагласио је Дарко Вујаковић.

“WDSF International Serbia Open – Чачак Trophy” традиционално ће се организовати сваке године. Следеће године је такмичење заказано, уврштено у календар светске федерације и биће одржано 13. и 14. маја. Плесни савез Србије је, као грански плесни савез, дао огроман допринос и подршку Плесном клубу Луна за организацију овог такмичења, истакао је наш саговорник и позвао све суграђане на свечани дефиле и наступ најбољих парова, који су прошли квалификације, у недељу, 8. маја, у 20 часова, у Спортској хали ШОСО “1. новембар” и Центра “Зрачак”, у Булевару Вука Караџића 9. 

Иначе, Плесни клуб Луна постоји скоро 30 година и ствара врхунске спортске плесаче, који остварују одличне резултате на домаћим и иностраним такмичењима. Луна је један од оснивача и Плесног савеза Србије. До сада је клуб организовао више од 30 домаћих такмичења, а сада су, како каже Вујаковић, сав труд и искуство уложили у организацију овог међународног такмичења. 

Н. Р.

Фото: Архива ПК Луна

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.