Grad

У ДЕЦЕМБРУ ЈАВНА ПРОДАЈА ПЕТ ГРАДСКИХ ПАРЦЕЛА

ОЧЕКУЈЕ СЕ ПРИХОД ВЕЋИ ОД МИЛИОН ЕВРА

У децембру ће се на јавној продаји наћи пет парцела градског грађевинског земљишта. Градско веће Чачка расписало је оглас за јавну продају ових парцела, који је објављен на сајтовима Града и Јавног предузећа „Градац“, као и у једном дневном листу. Укупна површина земљишта на пет локација је око 31.108 квадратних метара, чија је почетна цена око милион евра. Градоначелник Милун Тодоровић очекује да излицитиране цене буду 40  до 50 одсто веће у односу на почетне, а осим овог директног прилива у градски буџет, након продаје ће уследити и други приходи.

Фото: Љубо Новковић

– Локације се продају јавним надметањем, заказаним за 3. и 10. децембар, што значи све ће бити потпуно транспарентно. Јавно надметање спроводи Комисија (за грађевинско земљишта) и у њему могу сви да учествују. Волим да се што више фирми и физичких лица такмичи на овом јавном позиву. Око милион евра је почетна цена за ове локације, а очекујем макар 40 или 50 одсто више прихода у буџету Града Чачка. За нас је ово веома важно, јер Град жели да се шири, да инвестирамо у саобраћајнице, системе водоснабдевања, вртиће… Купили смо индустријску зону у Прељини у којој већ ради немачка компанија „Форверк“ и домаћи привредници, као и 6.000 квадрата старе локације „Цер“, заједно са Републиком Србијом, где је отворен Научно технолошки парк, затим зграду „Халкбанке“ за Центар за социјални рад, а ових дана прибављамо у својину и простор за Апотекарску установу Чачак… Мртав капитал нам није неопходан, већ желимо да што више новца, на јаван начин, приходујемо. А од продаје земљишта није једини приход, јер је приход и накнада за уређење грађевинског земљишта, као и кроз порез на имовину. Уз то, приходоваће и наша јавна предузећа – „Водовод“, „Комуналац“, „Грејање“, ЕПС, „Телеком“… Трудићемо се да и у будућности што скупље продајемо наше локације, уређене плански и предвиђене за те намене, а да што јефиније купујемо пословне просторе и све оно што је потребно Граду Чачку – изјавио је Тодровић.

Градоначелник Милун Тодоровић

На првој лицитацији 3. децембра биће понуђене: парцела површине 1.404 квадрата у Авенији 2, парцела од 1.905 квадрата у близини Хотела „Морава“ у Улици Николе Пашића, земљиште у Булевару ослобођења (иза “Словаса“), укупне површине 6.480 квадрата и највећа, парцела од 11.773 квадрата у Љубић пољу. Седам дана касније биће јавна продаја земљишта површине 9.534 квадратна метра у Улици др Драгиша Мишовић (комплекс иза некадашњег предузећа „Чачанка“).

Поступци јавног надеметања спровешће се у просторијама Градске управе (Скупштинска сала).

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.