G.Milanovac Region

U Gornjem Milanovcu u toku prilagođavanje autobuskog saobraćaja đacima

Lokalno rukovodstvo u Gornjem Milanovcu istaklo je danas kako u toj opštini već dve nedelje nema novozaraženih korona virusom i ističu da odluka o ograničenom radnom vremenu ugostiteljskih objekata, nije ničiji hir, već poštovanje odluka Vlade Srbije kao neophodna mera prevencije.

“Još uvek nemamo niti vakcinu protiv korona virusa odobrenu od Svetske zdravstvene organizacije, niti imamo pouzdan lek, pa sve dok do toga ne dođe moramo naučiti da živimo sa ovim virusom”, rekao je predsednik Opštine Dejan Kovačević na sednici Veća.

On je apelovao na sve sugrađane, posebno na mlade, kojima su druženja i izlasci bitni, da svoje kontakte svedu na najmanju moguću meru, kako bi izbegli širenje virusa, koji je i dalje prisutan.

Do sada nisu zabeleženi problemi u gornjomilanovačkim školama, a Kovačević dodaje da su đaci veoma disciplinovani i da svi nose zaštitne maske.

Zajedno sa milanovačkim Domom zdravlja i Zavodom za javno zdravlje biće nabavljene dovoljne količine iste vrste dezinfekcionih sredstava, kako bi se izbegla upotreba alkohola na svim površinama koje je potrebno dezinfikovati, već će u tu namenu biti korišćena sredstva koja su propisana, a upotrebljavaju ih i Bolnica i Dom zdravlja.

Kada je reč o školskom saobraćaju, u toku su izmene autobuskog reda vožnje.

On bi trebalo da do kraja sedmice bude usaglašen, odnosno prilagođen potrebama đaka pošto su časovi skraćeni na pola sata. 

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.