Конкурс-за-подстицаје-у-пољопривреди, фото Ј. С..
Ivanjica Region

КОНКУРС ЗА ПОДСТИЦАЈЕ У ПОЉОПРИВРЕДИ

КОНКУРС ЗА ПОДСТИЦАЈЕ У ПОЉОПРИВРЕДИ

     Општинска управа општине Ивањица расписала је јавни позив за доделу подстицајних средстава у пољопривреди у овој години. Планирана средства износе 13 милиона динара, директна су и бесповратна. Рок за предају захтева је 15. октобар.

Конкурс за подстицаје у пољопривреди (фото: Ј.С.)

     Право на коришћење средстава имају индивидуални пољопривредни произвођачи (физичка лица) који се баве пољопривредном производњом под условом да је пољопривредно газдинство уписано у регистар са активним статусом, а носиоци газдинства са пребивалиштем на територији општине Ивањица. Користе се за: набавку опреме за орезивање воћа – ручних батеријских маказа и тестера снаге до 2 киловата, машина за допунску обраду земљишта- самоходни моторни фрезери/мото-копачице и ручни култиватори на батерије, машина за садњу – ручни моторни бушачи земље, машина, уређаја и опреме за наводњавање засада, затим за набавку опреме за пчеларство, набавку рибље млађи, опреме за производњу ракије – казан за печење ракије са припадајућом опремом (хладњаком), хране за конзумну рибу, за набавку батеријских везачица за везивање малина као и за набавку женске телади познатог и контролисаног порекла (за која се води матична евиденција) старости до 6 месеци.

     Износ подстицаја је 50% од вредности предрачуна без ПДВ-а за подносиоце захтева са пребивалиштем у Ивањици, а 65% са сеоског подручја и не може прећи максималне износе подршке по кориснику.

     Захтев за остваривање права на подстицај  подноси се на обрасцу који се може преузети на шалтеру број 5 у услужном центру и у канцеларији  бр. 17 Општинске управе општине Ивањица. Подноси се искључиво лично или уз овлашћење оверено код Јавног бележника, предајом на писарницу Општинске управе општине Ивањица (шалтер број 1 услужног центра). Рок за предају захтева је 15. октобар.

Конкурс за подстицаје у пољопривреди (фото: Ј.С.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.