Ivanjica Region

U NAREDNE DVE GODINE ZAVRŠETAК SКIJALIŠTA U GOLIJSКOJ RECI

Lokalna samouprava intenzivno radi na stvaranju uslova da Golija postane skijaški centar. Započelo se obezbeđivanjem prošlogodišnje investicije Republike od preko 500 miliona dinara za asfaltiranje putnog pravca Golijska Reka- Preko brdo-Odvraćenica. Ostalo je da se asfaltira još tri kilometra od Međurečja prema Goliji.

S obzirom na to da ova planina obiluje snegom skoro do kraja aprila mogla bi da privuče veliki broj skijaša iz okruženja. Sada postoji samo jedna staza na Dajićkom brdu gde se u sezoni održava škola skijanja. Mnogo veći potencijal za skijalište ima Golijska reka. Tu je pre više od decenije jedna firma trasirala stazu i postavila stubove za ski lift ali nije skijalište nije dovršeno. Кako je za Info ligu izjavio predsednik opštine Momčilo Mitrović, lokalna samouprava će na jednom od narednih zasedanja lokalnog parlamenta pokrenuti inicijativu za završetak skijališta na ovoj lokaciji.

-Obavićemo razgovore sa resornim ministarstvima i Skijalištima Srbije u cilju dobijanja podrške za pokretanje projekta izgradnje skijališta u Parku prirode. U Golijskoj reci postoji motel „Srbijašuma“ koji će biti renoviran kao i parking pored igrališta, pa ćemo nastojati da zajedničkim naporima osposobimo ovo skijalište u naredne dve godine. To bi prvenstveno bilo značajno za turiste, skijaše iz regiona- iz Moravičkog, Raškog i delom Zlatiborskog okruga. Bitno je i da, kada ovo zaživi, naši smeštajni kapaciteti u Ivanjici budu puni, a da se organizuje prevoz do Golije, rekao je Mitrović.

J. S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.