Selo

У ТОКУ ИЗГРАДЊА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У МОЈСИЊУ

У ТОКУ ИЗГРАДЊА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У МОЈСИЊУ

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је са сарадницима посетио Месну заједницу „Мојсиње“, где је у току наставак изградње подсистема Мојсиње, односно око 4.500 метара водоводне мреже, на коју ће бити прикључено 35 домаћинстава, али и многи привредници из овог дела града.

-Вредност ове инвестиције је око 10 милиона динара и финансирана је из градског буџета. Прошле године је о увој месној заједници урађена траса од нешто више од осам километара водоводне мреже, на коју је прикључено 59 домаћинстава, а инвестиција је била вредна око десет милиона динара, што је за две године укупно око 20 милиона динара улагања у водосистем у Мојсињу – рекао је градоначелник Тодоровић.

Он је подсетио и да је током ове године, више од 450 домаћинстава у месним заједницама „Бељина“, „Паковраће“, „Парменац“ и „Риђаге“, у другој висинској зони, прикључено на водосистем Рзав, заједно са наплатном рампом у Паковраћу.

-Вода, струја и путна инфраструктура су предуслов за развој и градског и сеоског подручја. Радимо на томе да ове елементарне услове обезбедимо у свим деловима града у којима они до сада нису постојали. У овом насељу налази се и доста привредника који запошљавају велики број наших суграђана, тако да ће и њима услови за рад бити знатно побољшани – рекао је градоначелник Чачка.

Александар Грбић, мештанин Мојсиња је рекао да су након 15 година чекања и снабдевања бунарском водом, која није била исправна за пиће, мештани Мојсиња, захваљујући актуелној локалној власти добили рзавску воду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.