Aktuelno Privreda

U UTORAK, 10. OKTOBRA, U HOTELU “MORAVA”- “IZLOŽBA ČAČANSKE PRIVREDE”

U okviru programa podrške projektima za unapređenje ekonomskog razvoja koje finansira Razvojna agencija Srbije, Udruženje poslovnih žena “Nadežda Petrović” je pokrenulo projekat pod nazivom “Podizanje kapaciteta ženskog i omladinskog preduzetništva na lokalnom nivou”. Gorana Tanasković, rukovodilac Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga – Organizacione jedinice Čačak, podseća da je cilj ovog projekta pre svega promocija, kako ženskog, tako i omladinskog preduzetništva i ukazivanje na one specifične probleme, ali i možda i prednosti koja imaju preduzeća koja proizvode i pružaju usluge na lokalu.

– Pored mentorstva i edukacije mladih i žena, kako onih koji već posluju, tako i onih koji nameravaju da pokrenu sopstveni biznis, jedna od aktivnosti u okviru projekta je i “Izložba čačanske privrede”, koja će biti održana 10. oktobra, u hotelu “Morva”, od 10 do 17 časova. Bez obzira na to koliko neko ima dugu tradiciju u svom poslovanju i kojom se delatnošću bavi, smatramo da uvek treba predstaviti na novi i specifičan način svoje proizvode i usluge, a to se najbolje može postići upravo prezentacijama, sajamskim načinom izlaganja, odnosno izložbama. Na Izložbi će svoj privredni potencijal predstaviti više od 50 preduzeća iz čačanskog kraja, svih proizvodnih delatnosti. Bez obzira na to što projekat realizuje Udruženje poslovnih žena, odlučili smo da to ne bude Izložba samo preduzetnica, već svih privrednih društava koja žele da se predstave u čačanskom kraju – najavila je Gorana Tanasković.

Na sajmu će se predstaviti i udruženje poslovnih žena iz Trebinja, iz Bosne i Hercegovine, preduzetnice iz Češke, kao i agencija iz Nemačke, a naši privrednici će moći da prikažu njima svoj proizvodni potencijal.

– Takođe, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Gradom Čačkom, pozvali smo i preduzetnike iz dvadesetak gradova Srbije, tako da očekujemo da će i oni sa svojom lokalnom samoupravom da posete, za nas, veoma bitan sajam. Na svečanom otvaranju, u utorak, u 11,30 časova, u hotelu “Morava”, biće prisutni predstavnici Ministarstva privrede, Ministarstva rada, raznih agencija koje su neophodne za uspešno poslovanje privrednih društava. Nadamo se da će ova manifestacija opravdati svoj naziv, jer smatramo da je Čačak grad privrednika malog i srednjeg preduzetništva, i da zaslužuje ovakvu manifestaciju – istakla je Gorana Tanasković.

N .R.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.