Grad

УЛТРАЗВУЧНИ АПАРАТ ЗА ОДЕЉЕЊЕ УРОЛОГИЈЕ

Захваљујући посредовању Града Чачка Министарство здравља определило је ултразвучни апарат за Одељење урологије чачанске Опште болнице. Вредност овог дијагностичког апарата је 3,5 милиона динара, али је његова вредност за медицинске раднике, као и кориснике здравствених услуга Опште болнице Чачак непроцењива, наводи се у саопштењу из кабинета градоначелника Чачка.


-Апарат се може користити за све дијагностичке процедуре које су непходне на урологији, јер ова грана медицине користи радилошку дијагностику за директну дијагнозу свих болести. Намењен је превасходно лежећим пацијентима, чиме ћемо у великој мери смањити притисак на Службу радиологије. Са друге стране, користићемо га и за амбулантне пацијенте, односно брзу дијагностику одређених обољења. Апарат апсолутно задовољава све наше потребе – рекао је др Братислав Лазић, начелник Одељења урологије и захвалио Граду Чачку и Министарству здравља.

Ово је трећи ултразвучни апарат, који је у протекла четири месеца, набављен за Општу болницу Чачак, нагласио је градоначелник Милун Тодоровић.


-Град чини и чиниће све што може како би наши суграђани имали квалитетну здравствену негу и како би наше медицинско особље радило у што бољим условима. Због тога се трудимо да првенствено комплетирамо дијагностичку службу, што смо у доброј мери већ урадили. У плану је набавка магнетне резонанце до краја године, као и још једног скенера најновије генерације. Тиме бисмо, како кажу нашу лекари, имали потпуно квалитетно опремљену дијагностичку службу, која би значајно олакшала рад запосленима, али и убрзала лечење пацијената Опште болнице Чачак – рекао је Тодоровић.

Ча Глас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.