Hronika Kultura

Усахли цветови остављају празнину на тлу са ког су поникли!

Прерани одлазак младе Чачанке Леле Томашевић

У суботу, 5. августа Чачак је остао без изузетног човека, уметника и ведре девојке Леле Томашевић! Нажалост, Чачанка је изгубила животну битку после тешке болести. Осим најближих од Леле се опраштају бројни сарадници, установе где је оставила неизбрисив траг и људскост својим делима и радом!

-Прерано нас је напустила Лела Томашевић, академски сликар, дугогодишњи сарадник Културног центра (Дома културе). Лела је годинама била један од наставника у Дечјем ликовном студију, где је предано најмлађима преносила вештине сликарског заната. Својим радом им је оставила трајни печат, знање и љубав према уметности.Њима, као и свима нама који смо је познавали, остаће у неизбрисивом сећању, а Културни центар је изгубио драгоценог сарадника, наводе из Културног центра Чачак.

Основна школа ,,Владислав Петковић Дис“ Заблаће огласила се поводом губитка свог професора ликовне културе изневши своје виђење Лелиног рада у том колективу:

-Драги наши ученици, сарадници, родитељи, пријатељи, морамо да вас, са неиздрживом тугом и огромним болом обавестимо да смо данас изгубили великог човека, искреног пријатеља, сарадника и младог и сјајног уметника. Остали смо без наше добре Леле Томашевић. Лела је била особа која је дисала уметност. Стварала ју је са великим заносом и љубављу коју је будила где год се појави. Живела је уметност. Удисала је и издисала само доброту, по којој ћемо је памтити. Лела, хвала ти за време који си нам поклањала. Хвала ти за племенитост коју си и у нама будила. Слава ти!

Школа у Заблаћу симболично се опростила и речима Џона Дона:

,,Ниједан човек није острво, целина за себе; сваки човек делић је континента, део копна. Кад море отргне грумен, Европа постаје мања, баш као што се са гребеном дешава, баш као што се са палатом пријатеља твог или твојом дешава: смрт човека сваког копни и мене, јер и ја у род људски спадам, и с тога ми уопште дато није да знам за ким звоно звони; оно звони за тобом.” Џон Дон

Информације о сахрани и комеморацији младе Чачанке биће накнадно саопштене.

Иза наше Леле остају њена дела, њена уметност и човечност, оно што је надживело тело – врлине и дух! Драгоцени људи ће увек недостајати земљи чији су део. Усахли цветови оставиће празнину на тлу са ког су поникли јер се вечно памте и никада не надоместе добра која су отелотворили лепотом свог битисања!

Милица Матовић

One thought on “Усахли цветови остављају празнину на тлу са ког су поникли!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.