Grad

USKORO ĆE DECA MOĆI DA NOĆE VIKENDOM U VRTIĆIMA

Projekat „Separacija nije sekiracija“, za koji je Grad Čačak nedavno dobio bespovratna sredstva, podrazumeva više različitih aktivnosti, ali se prvenstveno odnosi na vrtiće. Njegova realizacija, prema rečima pomoćnika gradonačelnika Vladana Milića očekuje se tokom ovog meseca, a podrazumeva da jednom mesečno deca mogu da prespavaju ili provedu vikend u vrtiću. U pitanju će biti objekti na teritoriji grada.

Vladan Milić

Planirani kapaciteti su za oko 50 mališana, koji će boraviti sa vaspitačima. Plan je da u subotu popodne dolaze u vrtić, a odlaze u nedelju nakon doručka. Tokom boravka imaće razne aktivnosti, igraonice i edukativne radionice, a ovim projektom je predviđen i odlazak dece na bazen u Ovčar Banju – rekao je pomoćnik gradonačelnika Vladan Milić.


Sam naziv projekta „Separacija nije sekiracija“ simbolično predstavlja njegov cilj, a to je navikavanje odvajanja dece od roditelja, kako bi kasnije neka organizovana putovanja ili izleti bili manje problematični za decu.

-Projekat najviše uključuje vrtiće, tako da će tri objekta dobiti nova igrališta, ali dobićemo i dva nova automobila koja će biti na raspolaganju Patronažnoj službi i Kućnoj nezi, a planiran je i veliki broj edukacija u vezi sa populacionom politikom, kao i dečije igraonice za decu koja su korisnici kartice „tri plus“ – rekao je Milić.

Vrednost ovog projekta je 11 miliona dinara, a Grad Čačak će u ovom iznosu učestvovati sa 15 odsto. Realizacija se, prema rečima Milića, očekuje tokom ovog meseca.

I. M.

One thought on “USKORO ĆE DECA MOĆI DA NOĆE VIKENDOM U VRTIĆIMA

  1. Mislim da majke treba samo da rađaju decu i odmah posle toga da ih daju u vrtiće. Postojaće jedna vili dve vaspitačice koje će moći da doje. Naravno, viđaće roditelji svoju decu recimo praznicima…ukoliko budu želeli. Jer i ovo ostavljanje dece u vrtićima preko vikenda nekako stvara utisak da roditeljima treba odmor od dece kako bi (uglavnom razvedeni) mogli da imaju svoj život….ovo je već ušlo u neki duboki delirijum iz kojeg se teško može trgnuti. Bože pomozi, nije ni čudo što žene sve teže ostaju u drugom stanju, kad hoće što ore da se otarase svoje dece.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.