Ivanjica Region

Uvedena vanredna situacija u Ivanjici

Usled pogoršanja epidemiološke situacije i širenja bolesti COVID 19, u Ivanjici je danas proglašena vanredna situacija. Ova odluka je doneta na osnovu zabrinjavajućih podataka dobijenih od epidemiologa i ostalih specijalista ivanjičkog Doma zdravlja i čačanske Opšte bolnice, kaže predsednik opštine Momčilo Mitrović.

U ovom mesecu, a posebno poslednjih desetak dana, zabeleženo je oko 1.800 pregleda, imamo 300 zaraženih i šest preminulih. S toga smo na telefonskoj sednici Štaba doneli ovakvu odluku. Od sutra će raditi telefonska linija putem koje će gradjani u izolaciji moći da od 8 do 15 časova potraže pomoć volontera za nabavku namirnica i lekova. Očigledno da se ne poštuju mere i preporuke, pa moramo preduzeti i rigoroznije mere u saradnji sa inspekcijama i MUP-om. To znači da će biti intenzivirana kontrola okupljanja i nesavesnog kretanja i sankcionisana na licu mesta, kazao je Mitrović.  

Predsednik Opštine je najavio i mogućnost prelaska na onlajn nastavu u nižim razredima osnovne škole i vrtićima gde je dosta zaraženih. Da li će ovakva odluka biti doneta znaće se posle večerašnjeg sastanka i predočavanja podataka o dolasku dece u ustanove. Za tako nešto potrebna je saglasnost Ministarstva prosvete i Školske uprave, objasnio je Mitrović.

J. S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.