Grad

Više od 450 mališana u državnim vrtićima od 11. maja

Od ponedeljka više od 450 mališana, a čija oba roditelja poslove moraju obavljati u sedištu firme, ponovi će pohađati državne vrtiće u Čačku.

Predškolska ustanova “Radost” otvoriće sedam objekata za 257 mališana, a Predškolska ustanova “Moje detinjstvo” tri objekta u kojima će boraviti 211 dece.

Direktorka PU “Moje detinjstvo” Suzana Simeunović izjavila je agenciji MNA da je nedavno sproveden upitnik od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvija, kako bi se utvrdilo koliko je dece, čija oba roditelja poslove moraju obavljati u sedištu firme.

“Utvrdili smo da je taj broj 211 i zbog toga će biti otvorena tri vrtića ‘Mali kapetan’, ‘Poletarac’ i ‘Biseri’. Sada jedan broj roditelja treba da nam dostavi potvrde od svog poslodavca da su radno angažovanje u sedištu firme ili nekom izdvojenom odeljenju, odnosno da ne mogu da rade od kuće”, objasnila je Simeunović.

Prema njenim rečima, tokom sutrašnjeg dana roditeljima će biti prosleđena informacija u kom vrtiću će njihovo dete boraviti, kao i u koje vreme ga dovesti kako bi se pre ulaska preduzele mere dezinfekcije.

“Potrebna je i potvrda od pedijatra da je dete zdravo da se vrati u kolektiv. Ovde bih naglasila da je preporuka Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete da decu koja imaju određene hronične bolesti, u toku ovog perioda, roditelji pokušaju da ne vrate u koletiv ili da ukoliko su roditelji hronično bolesnici, da se i ta deca ne vraćaju”, navela je ona.

Simenunović je rekla da su mere predostrožnosti preduzeće još pre, a da su proteklih dana vrtići dezinfikovani od strane pripadnika civilne zaštite u Čačku.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.