Foto-galerija Sport

„ZLATNA KUGLA ČAČKA“ ZA DAN GRADA

 

Pre svih rezultata i nagrada, sportski duh i prijateljstvo obeležili su treći Međunarodni turnir u kuglanju. Takmičenje je doprinos Sportskog kluba slepih i slabovidih „Dodir“ za Dan grada Čačka. Čačani su bili domaćini Slovencima, Hrvatima, Bosancima i Beograđanima.

– Toliko se družimo na ovakvim turnirima u republikama bivše Jugoslavije da smo postali kao braća i sestre. Bratstvo i jedinstvo se tih dana ponovo vrate – utisak je Franca Pirca, predsednika Medobčinskog društva slepih in slabovidnih „Kranj“.

Pobednici iz Osijeka sa Čačankom Draganom Rajić

Sportisti iz Hrvatske prvi put su se takmičili na „Zlatnoj kugli 2017“. Osiječanima se posrećilo, osvojili su turnir, a nije loše prošla ni četrtoplasirana ekipa iz Rijeke. Što je najvažnije, klubovi iz bivših jugoslovenskih republika žele da nastave sportska druženja i takmičenja.

Sportsko društvo slijepih i slabovidih Kantona Sarajevo
SK Rijeka
SK Kranj

– U Čačku se osjećam kao da sam 101. a ne prvi put. Žao mi je što naša ekipa nije kompletna. Nadam se da ćemo narednih godina stalno posjećivati jedni druge i natjecati se na ovakvim turnirima. Naše oduševljenje potkrepili su i rezultati. „Zlatna kugla“ je izuetno organizirana, a naišli smo i na topao prijem – pohvale su stigle i od Stojana Bjelajca, predsednika Športske udruge slijepih „Svjetlost“ iz Osijeka.

Osvajači medalja u pojedinačnoj konkurenciji

 

– Sa Čačanima smo se prvi put susreli u Apatinu, sprijateljili se i došli na „Zlatnu kuglu“. Dosta putujemo i takmičimo se u cijeloj Evropi. Pozvaćemo „Dodir“ da dođe naredne godine na naš međunarodni turnir – obećao je Vedran Dumenčić, Sportski klub slijepih Rijeka.

Priznanje za Gradsku upravu Čačka

 

Slobodan Rajić i Milijanka Luković, „Dodir“
Dragan Nastasić, agencija „Markoni“

Poziv je stigao i od Sarajlija. Kod njih i u Kranju Čačani su se već takmičili i osvajali zapažene rezultate. Jedan od najvećih evropskih turnira u kuglanju biće održan 14. aprila, povodom Dana grada Sarajeva. Kao i svake godine, za pripreme i organizaciju takmičenja zaduženo je Sportsko društvo slijepih i slabovidih Kantona Sarajevo. Reč je o najstarijem društvu na Balkanu koje okuplja osobe sa invaliditetom.

„Zlatna kugla Čačka 2017“ održana je 15. i 16. decembra u Kragujevcu, pošto Čačak već nekoliko godina nema kuglanu…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.