Društvo Obrazovanje

БОЈАНА СЛАВКОВИЋ, ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ ОШ „СВЕТИ ЂАКОН АВАКУМ“

БОЈАНА СЛАВКОВИЋ, ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ ОШ „СВЕТИ ЂАКОН АВАКУМ“

Узор јој је старија сестра Дуња, која је такође била ђак генерације у Основној школи „Свети ђакон Авакум“. Она се зове Бојана Славковић. Живи у Трнави са родитељима, сестром и братом.

Дуња ме је научила како да организујем своје време, јер поред учења, тренирам и пуно времена проводим са својим најбољим другарима Ивом, Бојаном и Миланом. Велику подршку имала сам и од својих родитеља – прича нам Бојана.

Од своје четврте године, каже, тренира карате, а од другог разреда прикључила се Одбојкашком клубу „Борац“. Освојила је пуно медаља и као каратискиња и као одбојкашица, прича, без жеље да се хвали и себе посебно истиче, као права спортисткиња која зна шта значи бити део тима:

– Вредно тренирам и трудим се да будем што боља, како бих могла да допринесем својој екипи. Упознала сам пуно нових другара са којима се дружим, заједно славимо наше рођендане, идемо на кампове и освајамо турнире.

Наравно, имала је одличан успех из свих наставних предмета, а најомиљенија била јој је географија:

– Па, самим тим и најомиљенија наставница ми је наставница географије Драгана Белић. Моје одељење је било веома интересантно, забавно, волели смо да се шалимо. Помагали смо једни другима у учењу и у изради контролних задатака. Волели смо да слабији ђаци добију што бољу оцену. Били смо укључени и у ваннаставне активности које води наша разредна Далиборка Тодоровић. Сви заједно смо уредили и оплеменили школско двориште и учинили га пријатним, тако да ђаци могу слободно време да проводе уживјући у њему.

Бојана сматра да их је пандемија пуно омела у учењу, учествовању на такмичењима, али и да иду на екскурзије, којима су се највише радовали. Трудили су се, каже, да остану позитивни и да се што више друже, без обзира на онлајн наставу и дељење у групе.

Племенитост и хуманост посебно издваја као  нешто чему млади треба да теже:

– Наша школа се увек одазивала свим хуманитарним акцијама и радовали смо се осмеху детету  коме смо помогли.

За сваки успех у животу, сматра, неопходни су упорност, стрпљивост и  самопоуздање, вера у себе.

Бојана је уписала Гимназију, природно – математички смер, а има и јасне жеље за будућност:

-У будућности бих волела да се бавим пословима везаним за туризам. Волим да путујем и да истражујем нове пределе. Такође бих волела да наставим да тренирам одбојку, да напредујем и да се њој посветим.

Сада, на летњем распусту, а и иначе, са својим другарима, каже,  често шета.

-Пуно слободног времена проводимо у шетњама нашом Трнавом, а пешке одемо и до парка у Атеници, или до врела. Када идемо у град, незаобилазни су бедем, стаза здравља и шеталиште поред Мораве. Волимо здрав живот, негујемо спортски дух и залажемо се за очување животне околине – закључује кратко и јасно наша млада саговорница.

Бојани честитамо на свему што је постигла до сада, посебно на положеном испиту из другарства и желимо јој да истим темпом настави и кроз средњу школу!

Приредила: Гордана Домановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.