Grad

EPIDEMILOŠKA SITUACIJA PRETHODNOG DANA MIRNA, USKORO STIŽE OPREMA ZA ZDRAVSTVENE SLUŽBE

Kako je saopšteno na sastanku Radnog tima Čačka, tokom prethodnog dana u našem gradu bila je poboljna epidemiološka situaciju, jer je u bolnicu primljen samo jedan bolesnik sa korona virusom.

U Opštoj bolnici trenutno je devet hospiatlizovani, svi su u dobrom opštem stanju. U ambulanti Ljubić obavljeno je osam pregleda i tri pacijenta su upućena na kućnu izolaciju, dok su u Domu zdravlja bila dva pregleda.


Na sastanku je bilo reči o nedovoljnim količinama zaštitne opreme za zdravstvene ustanove. Kako je rečeno, Dobijena je informacija, koja ide od Vlade Republike Srbije, da se popuni formular u kome treba jasno da se naznače potrebe zdravstvenih službi za neophodnu opremu, a koja će u kratkom roku biti isporučena. Ta informacija, kako navodi dr Luković veoma ohrabruje.


Sanitarna inspekcija je podelila 210 rešenja o izolaciji. Bezbednosna situacija prema podacima Policijske uprave Čačak je stabilana.

Apotekarske službe dobile su jednu količinu maski, a dezinfekcionih sredstava imaju. Maske će biti odmah u prodaji.

Sve inspekcijske službe, kao i Gradski štab civilne zaštite rade u punom kapacitetu.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID-19.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.