Aktuelno Grad

Gradsko veće: Formiran Odbor za izgradnju spomenika županu Stracimiru

Gradski većnici su na današnjem zasedanju razmatrali i usvojili izveštaje o radu predškolskih ustanova „Radost“ i „Moje detinjstvo“, kao i odluku o povećanju broja dece u privatnim predškolskim ustanovama „Mimilend“ i „Gimnazion“, sa 650 na 720 mesta.

Na današnjoj sednici Gradskog veća je formiran devetočlani Odbor za izgradnju spomenika županu Stracimiru u centru Čačka. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je naveo da je u ovogodišnjem budžetu za idejno rešenje i glavni projekat spomenika županu Stracimiru opredeljeno milion i po dinara, a da je Gradska uprava u međuvremenu radila na pribavljanju svih potrebnih saglasnosti, pre svega urbanističkih, ali i Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Kraljeva.

Gradski većnici su, između ostalog, dali i svoju saglasnost na program zimskog održavanja saobraćajnica i zaključili aneks ugovora o realizaciji aktivnosti iz usvojenog programa održavanja, zaštite i razvoja opštinskih puteva, ulica i nekategorisanih puteva na teritoji Grada Čačka za 2018. godinu.
Gradsko veće je usvojilo i predlog o uvođenju samodoprinosa za Mesnu zajednicu Trbušani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.