G.Milanovac

Ковачевић добитник повеље за промоцију пројекта „Тесла заслужује захвалност човечанства“

Поводом заслуга за промоцију пројекта „Тесла заслужује захвалност човечанства“ и као једном од утемељивача престижне наградe која се први пут додељује ове године, председнику општине Горњи Милановац, Дејану Ковачевићу, у уторак, 11. јуна у Зрењанину уручена је повеља.

Награда „Планетарни Тесла“ покрива широк спектар области, укључујући науку, технологију, уметност, књижевност, музику, филм, природне науке, друштвене науке, али и друге сфере и области друштвеног живота и рада. У савременом свету, где су креативност, иновативност и проналазаштво кључне одреднице конкурентности, постоји оправдана потреба за признањем и наградама које би одале почаст онима који су својим делима обликовали нашу стварност.

 – И ако има какве славе за човечанство, да се припише моме имену, та почаст још више припада српском имену, српском народу из чије сам средине и ја поникао – говорио је Тесла приликом прве и једине посете Србији, која је била уприличена у згради Ректората.

Баш на том месту 25. јуна ове године, по први пут биће додељено ово престижно признање. Кандидати за лауреате су Новак Ђоковић, кинески председник Си Ђипинг, Илон Маск, Оливер Стоун, Виктор Орбан

KАБИНЕТ ПРЕСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.