G.Milanovac Kultura Region

„Минијатурни бијенале – путујућа изложба“ – у Петровцу на Млави

„Минијатурни бијенале – путујућа изложба“ – у Петровцу на Млави

Извор: КЦГМ

У оквиру пројекта „Минијатурни бијенале – путујућа изложба“, који је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије, део поставке Дечјег бијенала, од петка 7. октобра 2022 биће изложен у библиотеци “Ђура Јакшић” у Петровцу на Млави.
Поставку чини више стотина цртежа и слика, које потписују, не само млади аутори узраста од 7 до 18 година из Горњег Милановца, већ и деца из гостујућих атељеа и школа широм Србије. Радови су рађени различтитим техникама, али у формату идентичном као и за Међународни бијенале уметности минијатуре.

  • Основна идеја Минијатурног бијенала је придати већу озбиљност и значај уметничком изражавању деце, а све у циљу да она интегришу своју машту и истраже могућности свог стваралаштва у малом формату. Пред децу је постављен задатак који се не разликује много од оног којим се баве одрасли уметници – исказати се, у неком од медија, у формату до 10 џ 10цм.
    Велики број радова и њихов квалитет потврда су, да деца имају истанчан сензибилитет за интуитивно разумевање света око себе, каже Валентина Нађ, уредник Дечјег програма Културног центра. Отварању изложбе претходиће ликовна школица „Мали формат”. Ови програми традиционално ће употпунити обележавање манифестације „Радионица за добре духове“ коју организује Удружење младих града Петровца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.