Društvo Zdravstvo

Највише новозаражених од почетка пандемије – више од 18.000, преминуло још 26 људи

ИЗВОР: РТС
Највише новозаражених од почетка пандемије – више од 18.000, преминуло још 26 људи


У последња 24 сата у Србији је регистровано 18.006 случајева заразе коронавирусом, од тестираних 39.740 узорка. Од последица заразе преминуло је још 26 особа. На респираторима 109 пацијената.

Редови испред ковид амбуланти широм Србије се не смањују, већ неколико дана региструје се петоцифрени број заражених.

Директорка Ковид болнице у Батајници Татјана Аџић Вукичевић рекла је за РТС да је у тој установи за само пет дана хоспитализовано 323 пацијента.

„Имамо пацијенте као у моменту отварања Ковид болнице у децембру 2020. године, али радује ме да нема повећања пацијената на одељењима интензивне неге“, каже директорка Ковид болнице у Батајници.

Оливера Остојић, начелница дечје клинике КБЦ „Др Драгиша Мишовић“ каже за РТС да је у тој установи 38 деце са тридесетак пратилаца.

„Доста је велики број пацијената, и то се брзо повећава. Свакодневно имамо по десетак пријема, долазимо на бројку као из претходних таласа. Од Нове године се тај број вишеструко увећао и сваки дан се повећава“, рекла је Остојићева.

Влада Србије усвојила је измену Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести ковид-19 по којој су заражени коронавирусом који се лече код куће обавезни да буду у изолацији седам дана, а после прегледа у ковид амбуланти изолација се без тестирања прекида.

Изменом Уредбе, која је објављена у Службеном гласнику и ступила на снагу, прецизира се да се ова одредба односи на особе код којих је тестирањем утврђено присуство вируса, а код којих није утврђено присуство ниједног симптома или знака болести, односно код којих тежина болести не захтева лечење у болничким условима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.