Kultura Kultura

НЕДА: Вече препуно емоција

У среду вече је у Великој сали Дома културе представљена монографија посвећена једној од највећих филмских глумица са југословенских простора под називом „ЧАРОБНА МЕЛАНХОЛИЈА“, ауторке Аните Панић, ТВ ауторке, документаристкиње и књижевнице, која је говорила о њеном богатом животном делу са пуно љубави, разумевања и поштовања, а предавање и промоцију су пратиле бројне фотографије и инсерти из филмова у којима је глумила наша филмска дива.

Анита је говорила и о томе колико су Неду колеге неизмерно поштовале и волеле, истичући њену професионалност према послу, скромност упркос чињеници да је била глумачка звезда.
Сјајну дефиницију Недине личности, дао је редитељ Лордан Зафрановић:
„Неда је у себи имала две – три личности које су живеле паралелно и врло често се сукобљавале, као уосталом што имамо и сви ми. Међутим, један од њених талената била је и бескрајна отвореност која је излазила из духовног предела њеног талента рођеног за филм. Друга њена личност била је аристократска градска суздржаност произашла из њеног порекла корчуланске патрицијске фамилије Арнери. Трећа особина, носила је неизмерну тугу која призилази из осећаја пролазности и старења, која је била фатална за завршетак њеног живота“.

Сусрети


Било је ово једно дивно вече препуно емоција.

Извор и фото: Дом културе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.