Aktuelno Grad

POČELA PODELA KARTICA ZA POPUSTE ZA RODITELJE SA TROJE I VIŠE DECE

BESPLATNI LEKARSKI PREGLEDI i POPUSTI I DO 90 ODSTO

Lekarski pregledi besplatni ili u pola cene, popusti od pet, 10, 20 odsto na dečiju odeću, obuću, igračke u prodavnicama, besplatan ulaz na klizalište, članarina u sportskim klubovima i školicama sporta, 50 odsto popusta na članarinu u Gradskoj biblioteci, besplatna organizacija rođendana u igraonici za treće dete, samo su neki od benefita koje će ostavriti roditelji koji imaju ponosnu karticu „Cena minus za 3+“, čija je podela počela u utorak na šalterima Gradske uparve.

Pokret za decu “TRI PLUS “ i Grad Čačak počeli su sa realizacijom projekta “PONOSNA KARTICA 2018. „Cena minus za 3+“, na koju parvo imaju svi roditelji sa troje i više dece. Uslovi su da žive u Čačku i da je jedno dete mlađe od 18 godina.

Ovu ideju je pokrenulo Udruženje građana Pokret za decu „Tri plus“ sa ciljem da obezbedi materijalnu pomoć roditeljima sa troje i više dece, znajući da više od 50 odsto takvih porodica u Srbiji živi na ivici siromaštva.

„Akcija je sjajna. Konačno imamo nešto „opipljivo u našim rukama. Uvek su to bila samo obećanja“,  „S obzirom da imam troje dece, naravno da svaki dinar znači. Najviše ću koristiti popust na dečiju obuću, jer mi je to i do sada bilo najskuplje“ – samo su neki od komentara majki koje su u utorak preuzele svoju „ponosnu karticu“.

Uz velike trgovinske lance, u ovu akiju se uključilo više od 100 lokalnih preduzetnika.

– Ovo je čarobna formula saradnje političara koja je Srbiji potrebna. Dobre ideje, ma od koga dolazile, bi trebalo da budu implementirane. Naročito ako znamo da je u ovom trenutku 110 privrednika, a očekujemo znatno veći broj, podržalo našu akciju – rekao je Vladica Gavrilović, ispred Pokreta za decu „Tri plus“.

Na evidenciji Gradske uprave za sada je 1.700 porodica koje ostvaruju pravo na kartice za popuste, a taj spisak će se i dalje ažurirati. Projekat „Ponsosna kartica“ je predstavljen u osam gradova u Srbiji, a Čačak je prvi u kome je njegova realizacija već počela.

– Nadam se da će i ostali gradovi slediti naš primer, samim tim pomoći u borbi protiv bele kuge – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Roditelji koji ostvaruju pravo na kartice za popuste mogu ih preuzeti svakog radnog dana na šalterima 10, 11 i 12 Gradske uprave, od 15 do 19 časova. Ukoliko nisu na spisku Gradske uprave, mogu se upisati na evidenciju na šalterima ili pozivom na broj 309 – 105. Na šta sve mogu ostvariti popust, gde i koliko, roditelji se mogu informisati na flajerima, koji će im biti podeljeni kada dobiju karticu za popuste.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.