Kultura

Представљање књиге ,,Народ за издавање“ аутора Милана Ружића

Удружење Ирмос и Градска библиотека ,,Владислав Петковић Дис“ најављују представљање књиге ,,Народ за издавање“ аутора Милана Ружића.

У програму ће поред аутора књиге учествовати Желидраг Никчевић, песник и књижевни критичар, др Милош Ковић, историчар, и др Владимир Димитријевић, професор српског језика и књижевности.

О књизи и аутору су рекли

– Један од младих писаца који вјерује у апостолско хришћанство, даровити Милан Ружић остаје један од оних који пишу и не мисле само разумом, него и срцем. Овом књигом потврђује да су елементи хипостазијског хришћанства присутни у темама и бригама које тематски изражава у својој књизи. Са много оштроумних запажања, даром „лаке руке“ исписује странице које плијене реченицама, али и читавим поглављима које мире идеју разума и срца – тврди у рецензији Емир Кустурица.

– У времену у којем се говори о крају књиге, о крају историје, о крају човека и о крају поезије, мислио сам да таквог међу младим људима нећу ни срести, али не само да сам срео једног младог човека који воли књижевност и који пише, него као да сам срео себе од пре више од 50 година. Одједном видимо једнога који гори као свећа за писану реч, за нешто важније од наших свакодневних брига – изјавио је Матија Бећковић.

– Милан Ружић долази из срца праве Србије, која је била, која јесте и која ће бити. Храбар и духовит, исповеда непогрешив и непромењив систем вредности. Подсећа на наше велике претке с Цера и Колубаре и говори у име наше деце, у име оних који долазе. Сав је изливен од једног комада, од тврдог и масивног материјала. Његова реч носи слутњу истинског смисла, има снагу проживљеног искуства и полет праве, аутентичне уметности – пише др Милош Ковић.

Представљање књиге је заказано за среду, 9. јун у 19 часова у Великој сали Градска библиотеке (Синђелићева 24), уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Улаз је слободан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.