Aktuelno Društvo Grad

Представљање Стратегије развоја културе града Чачка као прве националне Престонице културе Србије

Извор: Кабинет градоначелника

Важност „Чачанске родне“ и великих дана који су пред Престоницом културе огледа се у пажљиво структуираном плану развоја културе.

Представљање Стратегије развоја културе града Чачка као прве националне Престонице културе Србије биће одржано у понедељак, 20. марта, у 12.00 часова у Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис“. Говорници су Марко Ристић, директор Завода за проучавање културног развитка (ЗАПРОКУЛ), Миодраг Ивановић, државни секретар Министарства културе Републике Србије и Тијана Палковљевић Бугарски, директорка Галерије Матице српске и председница радне групе за доделу звања Престонице културе Србије.

Културна стратегија града Чачка је прва стратегија те врсте, која је урађена за један град у Србији и део је пројекта Престонице културе Србије.
Најважнији циљеви у Стратегији развоја културе града Чачка односе се на унапређење рада установа културе, учешће младих, као и развој промотивних активности.
У оквиру израде Стратегије развоја културе града Чачка одржано је 12 фокус група са 73 учесника. Интервјуисани су директори установа културе и представници школског парламента. Истраживање је обухватило 591 учесника, а значајан сегмент анкетирања били су млади људи који сматрају да треба да буду активно укључени у креирању и реализацији културних програма града Чачка.
У оквиру Стратегије која се односи на период од 2023 -2027. године обухваћени су и програми који су планирани за текућу годину, у којој је Чачак понео признање Национална престоница културе.

Приредила: Милица Матовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.