Културни центар Горњи Милановац
Aktuelno G.Milanovac Kultura Obrazovanje Region

Проглашени најбољи рецитатори у милановачкој општини

Културни центар „Мија Алексић“ у сарадњи са Централним Савезом аматера Србије у култури у петак, 29. марта 2024. године организовао је Општинско такмичење рецитатора “Песниче народа мог”.

На смотри одржаној у великој сали Културног центра, у три старосне категорије, наступили су победници недавно одржаних школских надметања рецитатора. У категорији млађих основаца пласман на Окружну смотру изборили су: Ивана Вранић и Филип Пехрат ученици ОШ ”Краљ Александар I” и Теодора Цветковић (ОШ ”Десанка Максимовић”). Похвале су добили: Ина Блануша и Софија Поповић из ОШ “Свети Сава” и Сања Сретеновић ученица ОШ ”Момчило Настасијевић”.

Жири састављен од професора српског језика и књижевности: Милице Иванковић, Исидоре Топаловић, Данке Зарић Филиповић и Иване Ђорђевић, као и Мирјане Маћић, професора разредне наставе (члан жирија само за млађу селекцију), одлучио је да у категорији рецитатора од 5. до 8. разреда општину Горњи Милановац на Окружној смотри представљају и: Ђурђа Оташевић и Емилија Глишовић (ОШ “Десанка Максимовић”) и Анђелија Лисица (ОШ ”Таковски устанак”). Похвале су добили ученици Димитрије Марјановић (ОШ „Свети Сава“) и Михаило Цветковић (ОШ „Десанка Максимовић“).

У категорији средњошколаца најбољи међу најбољима су: Софија Радоњић (ЕТШ „Књаз Милош“) и ученице Гимназије „Таковски устанак“: Тијана МилојевићНиколина Томашевић и Маша Шиљковић. У средњошколској такмичарској групи професори српског језика и књижевности Биљана Ђорђевић и Биљана Пауновић похвалили су Гимназијалце Огњена Милићевића и Лазара Миловановића.

Окружна смотра рецитатора “Песниче народа мог” биће одржана 6. априла 2024. године у Горњем Милановцу.

Извор: Културни центар Горњи Милановац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.